Як приготувати вінегрет: найкращі рецепти та секрети приготування

Вінегрет – це одна з найпопулярніших і найулюбленіших страв російської кухні. Цей салат вирізняється яскравим смаком, а також простотою і доступністю інгредієнтів. Вінегрет готується з овочів, приправлених рослинною олією. Кожна господиня має свій секрет приготування цієї страви, і в цій статті ми розповімо вам найпопулярніший і перевірений рецепт вінегрету.

Для приготування вінегрету вам знадобляться такі інгредієнти: буряк, картопля, морква, горошок, маринований огірок, цибуля, олія, сіль і перець. Кожен із цих компонентів відіграє важливу роль у створенні смаку та текстури салату. Соковитий буряк надає страві яскравого кольору і солодкуватого смаку, а картопля і морква роблять її більш ситною і поживною.

Щоб приготувати вінегрет, спочатку потрібно зварити овочі. Для цього необхідно по черзі покласти буряк, картоплю та моркву в каструлю з киплячою водою і варити до готовності. Потім овочі потрібно остудити, очистити й нарізати кубиками. Маринований огірок і цибулю також слід нарізати дрібними кубиками.

ІнгредієнтиКількість
Картопля3 штуки
Морква2 штуки
Буряк1 штука
Огірки3 штуки
Зелений горошок1 банка
Цибуля ріпчаста1 штука
Рослинна олія2 столові ложки
Оцет1 столова ложка
Сільза смаком
Перець чорнийза смаком

Як покращити смак вінегрету?

За словами кулінарів, на миску вінегрету треба покласти 1 столову ложку молока і 1 чайну ложку цукру. А натерта у вінегрет цедра лимона, додасть йому приємної кислинки та аромату цитрусових.

Що робити, щоб вінегрет не забарвився в червоний колір?

Нарізаємо готовий буряк на кубики. Викладаємо нарізаний буряк в окрему тарілку і поливаємо його соняшниковою олією. Так інші інгредієнти вінегрету збережуть свій колишній колір.

Для чого буряк для вінегрету заправляють олією?

Нарізаний буряк перед змішуванням з іншими нарізаними овочами заправляють окремо рослинною олією для збереження забарвлення. Залежно від рецепта у вінегрет також додають свіжі або мариновані помідори, зелений консервований горошок.