Вермішель – це одна з найпопулярніших страв у багатьох кухнях світу. Вона швидко готується і має ніжний смак. Але що робити, якщо вам не хочеться використовувати каструлю і плиту, а хочеться приготувати вермішель на сковороді? У цій статті ми розповімо вам, як зробити це швидко і смачно.
Для початку, необхідно вибрати відповідну сковороду. Найкраще використовувати сковороду з антипригарним покриттям, щоб вермішель не прилипала до дна. Потім потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти: вермішель, воду, олію або масло для смаження, сіль і спеції за смаком.
Приступаючи до приготування, спочатку потрібно розламати вермішель на невеликі шматочки. Потім, налити в сковороду достатню кількість води, щоб вона покрила вермішель. Додати сіль і спеції за смаком. Поставити сковороду на середній вогонь і довести воду до кипіння.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Вермішель | 200 г |
Олія рослинна | 2 столові ложки |
Цибуля | 1 шт |
Часник | 2 зубчики |
Соєвий соус | 2 столові ложки |
Сіль | за смаком |
Перець | за смаком |
Як правильно варити вермішель?
Потрібно варити вермішель у достатній кількості води. Оптимальне співвідношення рідини та сухого продукту – 1 до 10, тобто на одну частину макаронних виробів береться в 10 разів більше рідини. Щоб правильно приготувати 100 грамів продукту, вам знадобиться не менше 1 літра води.
Як зробити так, щоб вермішель не злипалася?
На 50 г макаронних виробів у середньому знадобиться 500 мл води. Якщо готуєте суп, пам’ятайте, що вермішель досить сильно збільшується в розмірі, тож не кладіть забагато. Щоб вермішель точно не злиплася, можна влити в каструлю трохи рослинної олії. Під час варіння супу цього робити не потрібно.
Як зварити вермішель без каструлі?
Виявляється, щоб відварити макарони, достатньо мати одну пательню. Вона значно прискорює цей процес. Річ у тім, що площа сковороди більша, ніж каструлі. Оскільки рідини в ній поміщається невелика кількість, то закипає вона швидше.