Тортик із вафель – це прекрасні ласощі, які можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Це не тільки смачно, але й дуже просто в приготуванні. Вам знадобляться лише кілька інгредієнтів, і ваші гості будуть у захваті від цього незвичайного десерту.
Перший крок у приготуванні тортика з вафель – це підготовка інгредієнтів. Вам знадобляться вафлі, кондитерський крем, фрукти або ягоди для прикраси, а також будь-які інші додаткові інгредієнти, які ви хочете додати у свій тортик. Можете обрати класичний варіант із кремом і фруктами, або експериментувати з різними смаковими поєднаннями.
Далі, візьміть одну вафлю і нанесіть на неї шар кондитерського крему. Розподіліть його рівномірно по всій поверхні вафлі. Потім, покладіть наступну вафлю зверху і повторіть процес нанесення крему. Продовжуйте складання вафель і нанесення крему доти, доки ваш тортик не досягне потрібної висоти.
Після того як ви склали всі вафлі і нанесли крем, прикрасьте торт зверху фруктами або ягодами. Ви можете використовувати будь-які фрукти або ягоди, які вам подобаються. Розташуйте їх на торті так, щоб вийшов гарний і апетитний вигляд.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Підготувати необхідні інгредієнти: вафлі, згущене молоко, вершки |
2 | Змішати згущене молоко з вершками в рівних пропорціях |
3 | Поставити на вогонь і нагрівати суміш, постійно помішуючи, доти, доки вона не загусне |
4 | Зняти з вогню і залишити суміш охолонути |
5 | Взяти одну вафлю і нанести на неї невелику кількість згущеного молока |
6 | Повторити попередній крок для решти вафель, шарами |
7 | Поставити тортик у холодильник на 1-2 години, щоб вафлі просочилися згущеним молоком |
8 | Подати тортик на стіл і нарізати на порційні шматочки |
Скільки потрібно щоб просочився вафельний торт?
Потім змастити поверхню кремом, що залишився, або полити шоколадною глазур’ю і посипати рубаними горіхами. Дати тортику просочитися хоча б годину. Вафельний торт зі згущеним молоком готовий. Можна подавати до чаю або кави, нарізавши на порції.
Як називався вафельний торт у СРСР?
"Сюрприз" – теж доволі поширений вид радянських вафельних тортів. Його завжди робили класичної прямокутної форми, але ось у плані начинки він був дуже простим: кондитерський жир збивали з цукровою пудрою, додаючи до цього складу какао-порошок і ванільну пудру.
Хто придумав вафельний торт?
Австрійський фабрикант кондитерських виробів Оскар Пішінгер у 1880-ті роки вигадав складовий вафельний торт із тонких карлсбадських вафель-хмаринок у 5-12 шарів із шоколадним масляним кремом і горіхами.