Медовик – це класичний російський десерт, який обов’язково присутній на святковому столі. Він вирізняється ніжним медовим смаком і ароматом, а його особливістю є тонкі медові коржі, просочені вершковим кремом. Якщо ви хочете приготувати ці смачні ласощі вдома, то для початку вам знадобиться приготувати тісто на медовик.
Тісто на медовик можна приготувати різними способами, але в основі його завжди лежать мед і борошно. Від вибору цих інгредієнтів залежить не тільки смак, а й текстура готового десерту. Щоб тісто вийшло м’яким і еластичним, рекомендується використовувати мед із легким ароматом і ніжною консистенцією.
Для приготування тіста на медовик потрібні такі інгредієнти: борошно, мед, вершкове масло, цукор, яйця, сода і сіль. Спочатку необхідно змішати мед із цукром і вершковим маслом, щоб вийшла однорідна маса. Потім додати яйця, поступово вводячи борошно і соду. Після того як тісто буде готове, його необхідно розділити на кілька рівних частин і розкачати кожну з них у тонкий корж.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно | 2 склянки |
Мед | 1 склянка |
Цукор | 1 столова ложка |
Вершкове масло | 200 г |
Сода | 0,5 чайної ложки |
Яйця | 3 штуки |
Ванільний цукор | 1 пакетик |
Що робити щоб Медовик не був сухим?
Можна просто додати зверху сметанний крем, а щоб торт просочився, наколоти його частіше шпажкою, виделкою або ще чимось, і в холодильник відразу ставити не треба, дати постояти годинку, щоб сметана всередину пройшла.
Чи можна використовувати розпушувач замість соди в Медовик?
Логічно, що звичайній соді для реакції потрібна кислота, і замінити нею розпушувач не вийде (так само як і навпаки), ефекту не буде. Саме тому сода використовується тільки в тих рецептах, де присутня кислота: мед, молочні продукти, ягідні соки тощо.
Чому медові коржі жорсткі?
Тверді коржі – помилка кондитерів-початківців. Це відбувається через неправильне з’єднання рідких інгредієнтів із борошном.