Тірамісу – це найвідоміший італійський десерт, який завоював серця гурманів по всьому світу. Цей ніжний і ароматний десерт, що складається з шарів савоярді, кави, крему з маскарпоне і какао, підкорив багатьох своїм неповторним смаком.
Якщо ви хочете навчитися готувати тірамісу власноруч і потішити своїх близьких, то вам знадобляться лише кілька інгредієнтів і прості кулінарні прийоми. Головне – слідувати рецепту і не поспішати.
Першим кроком у приготуванні тірамісу є приготування кавового сиропу. Для цього потрібно змішати свіжозварену каву з цукром і залишити настоюватися. Потім можна приступити до приготування крему. Збити маскарпоне з цукром до однорідної маси, додати ванільний екстракт і вершки, і продовжити збивати до отримання пишного крему.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Савоярді | 200 г |
Кава розчинна | 2 ч. л. |
Цукор | 100 г |
Яйця | 4 шт. |
Маскарпоне | 500 г |
Какао | 2 ст. л. |
Ванільний цукор | 1 пакетик |
Лікер Амаретто | 50 мл |
Вода | 200 мл |
Чому виходить рідкий тірамісу?
Швидкість збивання не має бути високою, інакше є ризик перезбити білки й отримати нестабільну масу. У цьому випадку маса тірамісу вийде водянистою і неоднорідною, а наступного дня після приготування втратить більшу частину об’єму. Жовтки також вимагають ретельного збивання, але вже на високій швидкості.
Який алкоголь можна використовувати для тірамісу?
savoiardi) – сухе пористе печиво, курячі яйця, цукор, кава (ліпше еспресо), алкоголь (ром, бренді, марсала); зверху десерт прикрашають какао-порошком і тертим шоколадом.
Як перекладається слово тірамісу?
Тірамісу́ (італ. tiramisù, “піднеси мене” від гл. tira – тягни, mi – мене, su – вгору) – італійський багатошаровий десерт, до складу якого входять сир маскарпоне, кава (зазвичай еспресо), курячі яйця, цукор і печиво савоярді. Як правило, десерт припудрюють какао-порошком.