Як приготувати сюзюм у домашніх умовах: рецепти та поради

Сюзьма – це традиційний російський напій, який отримують зі спирту, цукру, води і ягід. Він має насичений ягідний смак і аромат, а також низьку міцність. Сюзьма дуже популярна на Русі століттями, і сьогодні багато господинь готують її вдома.

Для приготування сюзьми вам знадобляться такі інгредієнти: спирт, цукор, вода і ягоди на ваш вибір. Вибираючи ягоди, можна використовувати полуницю, малину, чорниці або інші ягоди, які вам подобаються. Кількість інгредієнтів може варіюватися залежно від уподобань і бажаної кількості напою.

Першим кроком у приготуванні сюзьми є приготування сиропу з цукру та води. Для цього змішайте цукор і воду в каструлі та нагрійте на середньому вогні до повного розчинення цукру. Потім дайте сиропу охолонути.

Як зробити сюзьму
КрокДія
1Зберіть необхідні інгредієнти: рис, вода, сіль, олія
2Промийте рис кілька разів під холодною водою, щоб видалити надлишок крохмалю
3Додайте рис у каструлю, залийте водою у співвідношенні 1:2 (1 частина рису на 2 частини води)
4Поставте каструлю на плиту і доведіть воду до кипіння
5Додайте сіль і олію в киплячу воду
6Перемішайте рис, знизьте вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою
7Варіть рис на слабкому вогні близько 15-20 хвилин, поки вся вода не вбереться
8Приберіть каструлю з вогню і дайте рису настоятися 5-10 хвилин
9Подавайте сюзью гарячою і насолоджуйтеся!

Як зробити напій тан?

Спосіб приготування тана Для початку потрібно зробити традиційний вірменський кисломолочний продукт мацоні. Для цього в молоко додається спеціальна закваска, продукт сквашується до правильної консистенції. Одержаний мацоні слід розбавити джерельною водою, підсолити і можна пити.

Для чого корисний напій тан?

Користь тана для організму людини Покращує роботу серцево-судинної системи . Зменшує ймовірність розвитку остеохондрозу за рахунок вмісту корисних мікро- і макроелементів. Втамовує спрагу. Благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту за умови відсутності захворювань.

Кому не можна пити тан?

Тан не рекомендується пити гіпертонікам, людям з патологіями нирок, із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються підвищеною кислотністю шлункового соку.