Як приготувати суп із рисом: рецепти та поради

Суп із рисом – це одна з найпопулярніших і найсмачніших страв, яку можна приготувати в домашніх умовах. Ця проста і ситна страва підходить для будь-якої пори року і чудово поєднується з різними добавками. Готувати суп із рисом досить просто, і в цій статті ми розповімо вам кілька способів приготування цієї смачної страви.

Перший спосіб: для приготування супу з рисом вам знадобляться такі інгредієнти: куряче філе, рис, морква, цибуля, сіль, перець, зелень. Спочатку необхідно відварити куряче філе в підсоленій воді до готовності. Потім вийняти філе з бульйону і нарізати його на невеликі шматочки. У цей же час відварити рис до напівготовності. В іншій каструлі обсмажити нарізану цибулю і моркву до золотистого кольору. Потім додати до них відварене куряче філе, рис і бульйон. Посолити й поперчити за смаком, додати зелень і варити до готовності.

Другий спосіб: для приготування супу з рисом знадобляться такі інгредієнти: яловичина, рис, картопля, цибуля, морква, сіль, перець, зелень. Спочатку необхідно відварити яловичі кістки в підсоленій воді до готовності. Потім вийняти кістки з бульйону і додати нарізану яловичину. У цей же час відварити рис до напівготовності. В іншій каструлі обсмажити нарізану цибулю і моркву до золотистого кольору. Потім додати до них нарізану картоплю, яловичину, рис і бульйон. Посолити і поперчити за смаком, додати зелень і варити до готовності.

Як можна приготувати суп із рисом
ІнгредієнтиКількістьОдиниця виміру
Рис1склянка
М’ясо300грам
Цибуля1штука
Морква1штука
Картопля2штуки
Сільза смаком
Перецьза смаком
Зеленьза смаком

Скільки варити рис у бульйоні?

Час варіння рису в супі 15-20 хвилин (якщо закладати в киплячу воду). Виходить готовий рис з ледве відчутною твердістю в середині. Якщо хочете отримати більш розварений рис, то можете варити його до 30 хвилин і навіть довше (але там уже повний кисіль вийде).

Який вибрати рис для супу?

Середньозернистий рис коротший і ширший порівняно з довгозернистим, а в процесі варіння він поглинає більше вологи, тому його зерна трохи злипаються, але водночас страва виходить ніжнішою і м’якшою. Цей сорт підходить для супів, плову, різотто і паельї.

Чи потрібно промивати рис у суп?

Рис, як і будь-яку іншу крупу, до варіння потрібно обов’язково промити. Якщо ви збираєтеся використовувати рис у супі, то не промивши його, суп буде дуже м’ятним.