Суп із рисом – це одна з найпопулярніших і найсмачніших страв, яку можна приготувати в домашніх умовах. Ця проста і ситна страва підходить для будь-якої пори року і чудово поєднується з різними добавками. Готувати суп із рисом досить просто, і в цій статті ми розповімо вам кілька способів приготування цієї смачної страви.
Перший спосіб: для приготування супу з рисом вам знадобляться такі інгредієнти: куряче філе, рис, морква, цибуля, сіль, перець, зелень. Спочатку необхідно відварити куряче філе в підсоленій воді до готовності. Потім вийняти філе з бульйону і нарізати його на невеликі шматочки. У цей же час відварити рис до напівготовності. В іншій каструлі обсмажити нарізану цибулю і моркву до золотистого кольору. Потім додати до них відварене куряче філе, рис і бульйон. Посолити й поперчити за смаком, додати зелень і варити до готовності.
Другий спосіб: для приготування супу з рисом знадобляться такі інгредієнти: яловичина, рис, картопля, цибуля, морква, сіль, перець, зелень. Спочатку необхідно відварити яловичі кістки в підсоленій воді до готовності. Потім вийняти кістки з бульйону і додати нарізану яловичину. У цей же час відварити рис до напівготовності. В іншій каструлі обсмажити нарізану цибулю і моркву до золотистого кольору. Потім додати до них нарізану картоплю, яловичину, рис і бульйон. Посолити і поперчити за смаком, додати зелень і варити до готовності.
Інгредієнти | Кількість | Одиниця виміру |
---|---|---|
Рис | 1 | склянка |
М’ясо | 300 | грам |
Цибуля | 1 | штука |
Морква | 1 | штука |
Картопля | 2 | штуки |
Сіль | за смаком | – |
Перець | за смаком | – |
Зелень | за смаком | – |
Скільки варити рис у бульйоні?
Час варіння рису в супі 15-20 хвилин (якщо закладати в киплячу воду). Виходить готовий рис з ледве відчутною твердістю в середині. Якщо хочете отримати більш розварений рис, то можете варити його до 30 хвилин і навіть довше (але там уже повний кисіль вийде).
Який вибрати рис для супу?
Середньозернистий рис коротший і ширший порівняно з довгозернистим, а в процесі варіння він поглинає більше вологи, тому його зерна трохи злипаються, але водночас страва виходить ніжнішою і м’якшою. Цей сорт підходить для супів, плову, різотто і паельї.
Чи потрібно промивати рис у суп?
Рис, як і будь-яку іншу крупу, до варіння потрібно обов’язково промити. Якщо ви збираєтеся використовувати рис у супі, то не промивши його, суп буде дуже м’ятним.