Салат цезар – одна з найпопулярніших страв, яку можна приготувати як на щодень, так і для особливого випадку. Одним з основних компонентів цього салату є соус цезар, який надає страві неповторного смаку та аромату. Хочете навчитися готувати цей соус вдома? Ми розповімо вам, як це зробити!
Соус цезар має безліч варіацій, але базовий рецепт містить такі інгредієнти: яйця, сік лимона, оливкову олію, сіль, перець, часник і пармезан. Першим кроком необхідно відварити яйця круто, охолодити їх і очистити від шкаралупи. Потім потрібно вичавити сік із лимона і нарізати часник дрібними кубиками.
Далі вам знадобиться велика чаша, в яку необхідно викласти яйця, додати сік лимона, оливкову олію, сіль, перець і часник. Усі інгредієнти слід добре перемішати, щоб отримати однорідну масу. Потім необхідно натерти пармезан на дрібній тертці й додати його в соус. Ще раз усе добре перемішати, щоб сир рівномірно розподілився по соусу.
Інгредієнти | Кількість | Одиниці виміру |
---|---|---|
Майонез | 2 | столові ложки |
Часник | 2 | зубчики |
Лимонний сік | 1 | столова ложка |
Діжонська гірчиця | 1 | чайна ложка |
Анчоуси | 2 | філе |
Ворчестерський соус | 1 | чайна ложка |
Сіль | за смаком | – |
Перець | за смаком | – |
Як приготувати соус на Цезар?
Інструкція приготування
- Додати в майонез лимонний сік так, щоб домогтися ідеальної консистенції.
- Додати часник.
- Натерти сир пармезан і додати в соус.
- Готово до подачі!
Що входить до приправи для салату Цезар?
Приправа Kotányi для класичного салату Цезар. Ідеальне поєднання спецій – лимон, часник, насіння гірчиці та ароматні трави – для приголомшливо смачної заправки.
Який на смак соус Цезар?
У соусу цезар кремоподібна ніжна консистенція, пікантний смак із часниковими та рибними нотками.