Як приготувати соковиту курку в духовці з овочами: найкращий рецепт

Запекти курку в духовці з овочами – це чудовий спосіб приготувати смачний і корисний обід або вечерю для всієї родини. Ця страва поєднує в собі соковите м’ясо курки, ароматні прянощі та свіжі овочі, які надають їй неповторного смаку й апетитного вигляду.

Для приготування запеченої курки з овочами вам знадобляться такі інгредієнти: ціла курка, оливкова олія, сіль, перець, суміш прянощів (на ваш вибір), картопля, морква, цибуля, перець болгарський та інші овочі на ваш смак.

Перед початком приготування необхідно розігріти духовку до температури 180 градусів. Потім курку потрібно вимити, обсушити і натерти сумішшю прянощів, сіллю і перцем. Потім курку слід помістити в деко і полити оливковою олією.

Як можна запекти курку в духовці з овочами
КрокОпис
1Підготуйте курку, вимийте та обсушіть її.
2Приготуйте овочі: моркву, цибулю, картоплю, перець, помідори.
3Наріжте овочі великими шматками.
4Заповніть половину форми для запікання овочами.
5Покладіть на овочі курку.
6Посоліть і поперчіть курку за смаком.
7Запікайте курку в розігрітій духовці за температури 180 градусів Цельсія протягом 1,5-2 годин.
8Періодично поливайте курку власним соком.
9Готовність курки можна перевірити, проколовши її виделкою.
10Подавайте запечену курку з овочами гарячою.

Чим можна змастити курку перед запіканням?

Курку обсушують паперовим рушником і змащують вершковим маслом, всередину закладають лимон і чебрець для аромату. Спочатку потрібно готувати курку кілька годин при температурі в 100 градусів, потім дістати з духовки і дати постояти їй хвилин 30.

Скільки за часом треба запікати курку в духовці?

У форму для запікання, змащену олією, вниз грудкою викласти курку, змастити маринадом і перевернути догори грудкою, зверху теж натерти маринадом. Дати курці 1 годину промаринуватися. 4. Потім поставити курку в розігріту до 180 градусів духовку і запікати 60-90 хвилин до готовності та золотистої скоринки.

На якому режимі запікати цілу курку в духовці?

Курку треба готувати за температури 180 градусів . Час приготування можна рахувати виходячи з пропорції: 1 година/1 кг. 180 градусів – оптимальна температура для білка, оскільки тоді гарантовано відбувається реакція Майяра. Це рівний режим, за якого в курці відбувається все потрібне.