Як приготувати соковиті креветки в темпурі: секрети та рецепти

Креветки в темпурі – це вишукана страва японської кухні, яка користується величезною популярністю в усьому світі. Темпура – це традиційна японська страва, приготована з овочів або морепродуктів, обвалених у тонкому шарі тіста і смажених у фритюрі. Креветки в темпурі мають ніжний і хрусткий зовнішній шар, а всередині соковите й ароматне м’ясо.

Смаження креветок у темпурі вимагає деяких навичок і певних правил. Перш за все, важливо вибрати свіжі та великі креветки. Чищення креветок перед приготуванням – це дуже важливий етап. Необхідно видалити панцир, залишивши тільки хвостик, а також очистити креветки від стравоходу. Потім креветки потрібно промити холодною проточною водою і обсушити на паперових рушниках.

Для приготування темпури необхідно приготувати спеціальне тісто. До складу тіста входять яйця, борошно, холодна вода і спеції. Тісто має бути гладким і однорідним. Важливо пам’ятати, що тісто для темпури має бути дуже холодним, тому його краще заздалегідь приготувати і залишити в холодильнику до використання.

Як правильно смажити креветки в темпурі
КрокОпис
1Підготувати інгредієнти: креветки, яйце, борошно, воду, сіль, перець.
2Очистити креветки від панцира і кишок, залишивши тільки хвостик.
3У мисці змішати борошно, яйце, воду, сіль і перець до отримання однорідного тіста.
4Вмочити креветки в тісто за допомогою виделки або палички.
5Розігріти олію в сковороді.
6Викласти креветки в гарячу олію і смажити до золотистої скоринки з обох боків.
7Вийняти креветки з олії та покласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
8Подавати креветки в темпурі гарячими з соусом на вибір.

Що таке кляр темпура?

Як посилити смак креветок?

Що можна додати до креветок?