Креветки в темпурі – це вишукана страва японської кухні, яка користується величезною популярністю в усьому світі. Темпура – це традиційна японська страва, приготована з овочів або морепродуктів, обвалених у тонкому шарі тіста і смажених у фритюрі. Креветки в темпурі мають ніжний і хрусткий зовнішній шар, а всередині соковите й ароматне м’ясо.
Смаження креветок у темпурі вимагає деяких навичок і певних правил. Перш за все, важливо вибрати свіжі та великі креветки. Чищення креветок перед приготуванням – це дуже важливий етап. Необхідно видалити панцир, залишивши тільки хвостик, а також очистити креветки від стравоходу. Потім креветки потрібно промити холодною проточною водою і обсушити на паперових рушниках.
Для приготування темпури необхідно приготувати спеціальне тісто. До складу тіста входять яйця, борошно, холодна вода і спеції. Тісто має бути гладким і однорідним. Важливо пам’ятати, що тісто для темпури має бути дуже холодним, тому його краще заздалегідь приготувати і залишити в холодильнику до використання.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Підготувати інгредієнти: креветки, яйце, борошно, воду, сіль, перець. |
2 | Очистити креветки від панцира і кишок, залишивши тільки хвостик. |
3 | У мисці змішати борошно, яйце, воду, сіль і перець до отримання однорідного тіста. |
4 | Вмочити креветки в тісто за допомогою виделки або палички. |
5 | Розігріти олію в сковороді. |
6 | Викласти креветки в гарячу олію і смажити до золотистої скоринки з обох боків. |
7 | Вийняти креветки з олії та покласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. |
8 | Подавати креветки в темпурі гарячими з соусом на вибір. |