Як приготувати смачну засмажку з томатної пасти: рецепт і секрети

Томатна паста – один із найпопулярніших продуктів у кулінарії. Вона чудово підходить для приготування різноманітних страв, додаючи їм насиченого смаку й аромату. Але крім використання томатної пасти як основного інгредієнта, її також можна використовувати для приготування засмажки. Зажарка з томатної пасти – це ароматна і насичена основа для соусів, супів і рагу.

Для приготування засмажки з томатної пасти вам знадобляться такі інгредієнти: томатна паста, рослинна олія, цибуля та спеції за смаком. Важливо вибрати якісну томатну пасту – вона має бути густою та насиченого кольору. Цибулю можна використовувати будь-яку – червону, білу або ріпчасту. А спеції можна підібрати на свій смак, залежно від того, для якої страви ви будете використовувати засмажку.

Для початку, на розігріту пательню додайте олію та нарізану цибулю. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, щоб вона надала засмажці солодкуватого смаку. Потім додайте томатну пасту і спеції за смаком. Помішуйте засмажку, щоб вона не пригоріла, і готуйте її на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин. Готову засмажку можна використовувати відразу ж або зберігати в холодильнику до 5 днів.

ІнгредієнтиКількість
Томатна паста2 столові ложки
Рослинна олія2 столові ложки
Цибуля1 шт
Часник2 зубчики
Сільза смаком
Перецьза смаком
Водаза потребою

Чи можна смажити томатну пасту?

У томатній пасті і так міститься солодкість, і розкрити її дуже просто – обсмажте її на пательні з краплею олії. Таким чином паста прогріється і стане набагато ніжнішою.

Чим змастити кришку томатної пасти?

Гірчиця – чудовий консервант, тому її можна використовувати для збереження томатної пасти. Після порушення герметичності пакування та забору необхідної кількості свіжого соусу потрібно змастити гірчицею шийку скляної банки та нижню поверхню пластикової кришки.

Навіщо додавати цукор у томатну пасту?

Він не змінює кислотність, але змінює наше сприйняття кислого. Додати цукор – значить “віртуально”, відчутно скомпенсувати кислоту.