Смачна випічка – це чудовий спосіб потішити себе та своїх близьких. Вона може бути не тільки смачною, а й корисною, якщо приготована з якісних інгредієнтів і з любов’ю. Однак, багато хто з нас часто не може знайти час на тривалі приготування і віддає перевагу швидким рецептам, які можна приготувати за кілька хвилин. У цій статті ми розповімо вам, як зробити смачну випічку швидко і смачно.
Перше, що вам знадобиться – це рецепт. Виберіть ті рецепти, які не вимагають багато часу та зусиль. Наприклад, можна приготувати мафіни, які готуються всього за 20 хвилин. Для цього вам знадобляться яйця, цукор, борошно, розпушувач, молоко і вершкове масло. Просто змішайте всі інгредієнти в мисці, вилийте тісто у форми для мафінів і відправте в духовку на 180 градусів. Через 20 хвилин у вас буде готова смачна випічка.
Крім того, не забувайте про правильне зберігання продуктів. Якщо у вас є свіжі фрукти, які збираєтеся використовувати у випічці, обов’язково зберігайте їх у холодильнику. Вони зберігатимуть свіжість і аромат. Також варто зазначити, що смак випічки залежить не тільки від рецепта, а й від якості інгредієнтів. Тому обирайте тільки свіжі продукти та перевіряйте терміни придатності.
Назва рецепта | Склад | Кроки приготування |
---|---|---|
Шоколадні кекси |
|
|
Яблучний пиріг |
|
|
Який відсоток жирності сиру для сирників?
9% Знежирений сир зазвичай кислуватий і не вершковий, знадобиться багато цукру, щоб збалансувати смак. У цьому разі постраждає користь, до того ж пересолоджені сирники складно готувати, вони пливуть на сковорідці та швидко підгоряють. Оптимальна жирність сиру – 5-9%.
Чому сирники розвалюються під час ліплення?
Сирники будуть розвалюватися, якщо в тісті немає яєць. Сир сам по собі не тримає форму під час термічної обробки і як би ви не старалися, сирники без яєць у вас не вийдуть. Також сирники будуть розвалюватися, якщо в тісті немає скріплювального інгредієнта, яким у цьому випадку є борошно або манка.
Що краще сир чи сирники?
За словами експерта, і сир, і сирники містять багато білка і кальцію. Це все дуже корисно для кісток і м’язів. Але сирники містять більше жирів і вуглеводів, оскільки їх готують на олії, а до сиру додають борошно, яйця, цукор. Тож чистий сир містить менше калорій.