Як приготувати смачний удон: покроковий рецепт

Удон – це традиційна японська страва, що являє собою густий суп із м’якими товстими локшинами. Вона дуже популярна й улюблена в багатьох країнах, включно з Росією. Швидке приготування і багатий смак роблять удон ідеальним вибором для обіду або вечері.

Для приготування удону вам знадобляться основні інгредієнти: товсті локшини, бульйон і різні добавки. Ви можете використовувати готові локшини, які продаються в магазинах, або приготувати їх самостійно. Для бульйону можна використовувати м’ясний, рибний або овочевий фонд, а також воду з додаванням спецій і соєвого соусу. Як добавки можна використовувати м’ясо, овочі, яйця або морепродукти.

Для приготування удона спочатку необхідно приготувати бульйон. Для цього у великій каструлі необхідно прокип’ятити воду і додати фонд або спеції. Потім додайте локшини та варіть їх до готовності. Зазвичай це займає близько 5-7 хвилин. Після цього можна додати ви бранні добавки і варити ще кілька хвилин. Готовий удон можна подавати гарячим, посипавши зверху зеленню або кунжутом.

Як правильно зробити удон
КомпонентиКількістьКроки
Удон200 г1. Підготувати удон, згідно з інструкцією на упаковці.
Бульйон1 л2. Закип’ятити бульйон у великій каструлі.
М’ясо (курка, свинина або яловичина)200 г3. нарізати м’ясо на тонкі смужки й обсмажити до готовності.
Овочі (морква, цибуля, гриби, капуста)200 г4. Нарізати овочі та обсмажити їх до м’якості.
Соус соєвий2 ст. л.5. Додати соус соєвий у бульйон.
Соус мірін1 ст. л.6. Додати соус мірін у бульйон.
Соус мірін1 ст. л.7. Додати соус мірін у бульйон.
Яйця2 шт.8. Збити яйця і додати в бульйон, помішуючи.
Зелена цибуля1 пучок9. Нарізати зелену цибулю і додати в суп перед подачею.
Морська капуста100 г10. Додати морську капусту в суп перед подачею.

Чи потрібно солити воду для удону?

Варіантів приготування удону кілька. Він може стати основою для супу, самостійною гарячою або холодною стравою. Локшина вариться у великій кількості води близько 5-7 хвилин. Солити воду не потрібно, оскільки сіль є в тісті.

Як правильно варити локшину удон?

Локшину всипати в підсолену киплячу воду, поварити 2-3 хвилини, відкинути на друшляк, промити і дати стекти. Після цього локшину перекласти в каструлю з овочами і м’ясом, добре перемішати і тушкувати на слабкому вогні ще 3-4 хвилини. Подавати негайно.

Що входить в удон?

Локшину Удон в Японії стали робити раніше, ніж іншу популярну локшину з гречаного борошна – Соба. Зовні Удон – це тонка плоска локшина світло-жовтого або сірого кольору. До складу локшини входять три компоненти – пшеничне борошно, сіль, вода. Вміст солі може варіюватися від 2% до 6%.