Як приготувати смачний оселедець із вершковим маслом: простий рецепт і секрети

Оселедець із вершковим маслом – це класична страва російської кухні, яка чудово підходить для святкового столу або просто для повсякденної сімейної трапези. Цю просту і смачну страву можна приготувати всього за кілька хвилин. Головне – мати свіжий оселедець і якісне вершкове масло.

Для приготування оселедця з вершковим маслом вам знадобляться такі інгредієнти: свіжий оселедець – 2-3 філе, вершкове масло – 100 грам, цибуля – 1 шт., зелень (кріп, петрушка) – за смаком, сіль – за смаком. Приготувати цю страву дуже просто, навіть якщо у вас немає досвіду в кулінарії.

Спочатку необхідно приготувати оселедець. Відмийте оселедець під холодною водою, видаліть кістки та наріжте його на невеликі шматочки. Потім обсмажте нарізаний оселедець на сковороді без олії до золотистого кольору. Таким чином, ви позбудетеся зайвої солі та надасте оселедцю приємного смаку. Поки оселедець остигає, можете приготувати олію.

Як зробити оселедець із вершковим маслом
ІнгредієнтиКількістьОдиниці виміру
Оселедець2штуки
Вершкове масло100грам
Цибуля ріпчаста1штука
Морква1штука
Мелений чорний перецьза смаком
Сільза смаком
Петрушказа смаком

Який найсмачніший оселедець?

Залежно від ареалу проживання виділяють кілька популяцій тихоокеанського оселедця, серед яких найзнаменитіший і найулюбленіший – олюторський. Цей далекосхідний делікатес має чудовий смак, завдяки холодним водам екологічно чистого Берингового моря – місця його проживання.

Що означає слово форшмак?

Vorschmack “закуска”, ідиш פֿאָרשמאַק) – страва з оселедця, який запікається з картоплею, сметаною, цибулею і перцем, що належить до закусок.

Хто придумав форшмак?

Спочатку форшмак – німецька гаряча закуска, яку в основному готували з нежирного м’яса (яловичина, телятина, яловичі мізки). Саме від німців ця страва потрапила у фінську, російську, польську та єврейську кухні. Коли не було м’яса, використовували оселедець – саме цей варіант успадкували поляки та євреї.