Як приготувати смачний омлет у домашніх умовах: простий і швидкий рецепт

Омлет – це одна з найпопулярніших і найпростіших страв, які можна приготувати в домашніх умовах. Він чудово підходить для сніданку або легкого обіду, особливо коли часу на приготування їжі зовсім небагато. Всього за кілька хвилин ви можете приготувати смачний і ситний омлет, використовуючи лише кілька основних інгредієнтів.

Основні інгредієнти для приготування омлету – яйця та молоко. Яйця слід розбити в миску і добре збити виделкою або вінчиком, щоб вийшла однорідна маса. Далі до яєць слід додати трохи молока і знову добре збити суміш. Молоко робить омлет більш ніжним і повітряним. Якщо ви хочете, щоб омлет вийшов більш пишним, можна додати дрібку соди або порошок для випічки.

Після приготування основної суміші можна додати різні інгредієнти для надання омлету смаку та аромату. Наприклад, можна додати нарізані овочі, сир, зелень або шинку. Овочі та сир слід попередньо обсмажити на сковорідці до готовності, а потім додати їх до основної суміші з яєць і молока. Зелень і шинку можна додати одразу в суміш і перемішати.

Як зробити омлет у домашніх умовах
ІнгредієнтиКількістьОдиниці виміру
Яйця3штуки
Молоко50мілілітрів
Сільза смаком
Перецьза смаком
Рослинна олія1столова ложка

Як зробити омлет?

Змішати яйця, сіль і молоко (співвідношення молока і яєць має бути майже 1:1). Збити суміш вінчиком. Вилити в змащену олією форму і запікати 30-40 хвилин за 180-190°С . Після духовки омлет трохи осяде, але залишатиметься високим, пористим і смачним.

Чому не виходить пишний омлет?

Помилки під час приготування омлету Дотримуйтесь правильних пропорцій. У середньому на одне велике яйце припадає 2 столові ложки молока. Якщо покласти занадто багато яєць або молока (або навпаки), то пишний омлет у вас не вийде. Не збивайте яєчно-молочну суміш у блендері.

У чому різниця між омлетом і Скремблом?

Головна перевага скрембла – у швидкій термічній обробці продуктів (кілька хвилин) . При приготуванні такого омлету руйнується лише 10-15% вітамінів, а решта “коктейлю” з незамінних амінокислот, мінералів і антиоксидантів, що містяться в яйцях і олії, зберігається.