Як приготувати смачний минтай у клярі: найкращі рецепти та секрети

Минтай у клярі – це смачна та корисна страва, яку можна приготувати вдома з мінімальними зусиллями. Кляр – це особлива тістова суміш, яка надасть рибі ніжної та хрусткої скоринки, а також збереже її соковитість. У цій статті ми розповімо про те, як правильно приготувати минтай у клярі, щоб отримати ідеальний результат.

Першим кроком у приготуванні минтая в клярі є підготовка риби. Необхідно вимити минтай під проточною водою і видалити всі зайві луски та кістки. Потім рибу потрібно нарізати на шматочки, приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно просмажилися. Шматочки минтая можна посолити та поперчити за смаком.

Далі необхідно приготувати кляр. Для цього в глибоку миску потрібно вилити яйця і збити їх виделкою або міксером до утворення однорідної маси. Потім поступово додати борошно і постійно перемішувати, щоб уникнути утворення грудочок. Кляр має бути густим, але не надто рідким.

Як правильно зробити минтай у клярі
ІнгредієнтиКількістьОдиниці виміру
Минтай500грам
Яйце2штуки
Борошно100грам
Сільза смаком
Олія рослиннадля смаження

Скільки за часом потрібно смажити минтай?

Обваляйте шматочки минтая в паніровці та викладіть у сковороду. Простір між рибою заповніть цибулею. Обсмажуйте минтай до золотистої скоринки з кожного боку по 7 хвилин .

Скільки за часом вариться риба минтай?

25 хвилин Залежно від способу варіння минтай буде готовий через 10-25 хвилин . Ще на час впливає розмір риби: чим вона менша, тим швидше звариться. Зазначені нижче хвилини відносяться до середніх, не надто маленьких шматочків. У готового минтая м’якоть має бути світлою, а якщо є кістки, вона має легко відходити від них.

Чим поєднується минтай?

Минтай відмінно поєднується з овочами, грибами, крупами, а тому смачним варіаціям немає числа.