Крем каталан – це традиційний іспанський десерт, який користується популярністю в усьому світі. Цей солодкий крем із ніжною текстурою та ароматом ванілі є ідеальним завершенням будь-якої вечері або обіду. Якщо ви хочете спробувати приготувати цей чудовий десерт удома, але не знаєте з чого почати, не хвилюйтеся – ми підготували для вас докладну інструкцію.
Першим кроком у приготуванні крему каталана є змішування молока і вершків у каструлі та нагрівання їх до майже кипіння. Потім в іншій ємності збийте жовтки з цукром і крохмалем, доки суміш не стане гладкою. Поступово додавайте невеликі порції гарячої молочно-вершкової суміші в яєчну суміш, постійно помішуючи.
Отриману суміш поверніть у каструлю і нагрівайте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Потім додайте ванільний екстракт і перемішайте. Розлийте крем по порційних формочках і охолодіть їх у холодильнику щонайменше на дві години. Перед подачею посипте кожну порцію крему цукром і підпалюйте його гарячою паяльною лампою до золотистого кольору. Ваш крем каталан готовий до подачі!
Інгредієнти | Кількість | Одиниці виміру |
---|---|---|
Молоко | 500 | мл |
Цукор | 100 | г |
Ванільна паличка | 1 | шт |
Яєчні жовтки | 6 | шт |
Крохмаль | 20 | г |
Цедра апельсина | 1 | шт |
Коричневий цукор | 50 | г |
Цукрова пудра | для посипання | – |
Як приготувати каталанський крем?
У ємність вилийте яєчні жовтки, коричневий цукор і кукурудзяний крохмаль. Збийте, щоб отримати однорідну суміш. Потроху вливайте в ємність гаряче молоко, збиваючи (щоб жовтки не зварилися). Вилийте цю суміш у каструлю і нагрійте на слабкому вогні, помішуючи, до загустіння і кремоподібного стану (менше 5 хвилин).
Чим відрізняється каталонський крем від крем брюле?
Каталонський або каталанський крем, крем каталана (ісп. Crema catalana), також відомий, як крем святого Йосипа – іспанський десерт, традиційна страва каталонської кухні. Схожий на французький крем-брюле, але готується на молоці, а не на вершках. Основні компоненти – молоко, яйця (як правило, тільки жовток), цукор.
Крем-брюле – це те ж саме, що крему каталана?
Крем-брюле – це трохи більш насичений французький ванільний заварний крем, приготований із густих збитих вершків, запечених на водяній бані. Crema Catalana – іспанський заварний крем, приготований на молоці та приправлений цитрусовими і корицею. Оскільки в Crema Catalana замість густих вершків використовується молоко, він легший і ніжніший за крем-брюле.