Як приготувати смачний крем каталана: рецепт крок за кроком

Крем каталан – це традиційний іспанський десерт, який користується популярністю в усьому світі. Цей солодкий крем із ніжною текстурою та ароматом ванілі є ідеальним завершенням будь-якої вечері або обіду. Якщо ви хочете спробувати приготувати цей чудовий десерт удома, але не знаєте з чого почати, не хвилюйтеся – ми підготували для вас докладну інструкцію.

Першим кроком у приготуванні крему каталана є змішування молока і вершків у каструлі та нагрівання їх до майже кипіння. Потім в іншій ємності збийте жовтки з цукром і крохмалем, доки суміш не стане гладкою. Поступово додавайте невеликі порції гарячої молочно-вершкової суміші в яєчну суміш, постійно помішуючи.

Отриману суміш поверніть у каструлю і нагрівайте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Потім додайте ванільний екстракт і перемішайте. Розлийте крем по порційних формочках і охолодіть їх у холодильнику щонайменше на дві години. Перед подачею посипте кожну порцію крему цукром і підпалюйте його гарячою паяльною лампою до золотистого кольору. Ваш крем каталан готовий до подачі!

ІнгредієнтиКількістьОдиниці виміру
Молоко500мл
Цукор100г
Ванільна паличка1шт
Яєчні жовтки6шт
Крохмаль20г
Цедра апельсина1шт
Коричневий цукор50г
Цукрова пудрадля посипання

Як приготувати каталанський крем?

У ємність вилийте яєчні жовтки, коричневий цукор і кукурудзяний крохмаль. Збийте, щоб отримати однорідну суміш. Потроху вливайте в ємність гаряче молоко, збиваючи (щоб жовтки не зварилися). Вилийте цю суміш у каструлю і нагрійте на слабкому вогні, помішуючи, до загустіння і кремоподібного стану (менше 5 хвилин).

Чим відрізняється каталонський крем від крем брюле?

Каталонський або каталанський крем, крем каталана (ісп. Crema catalana), також відомий, як крем святого Йосипа – іспанський десерт, традиційна страва каталонської кухні. Схожий на французький крем-брюле, але готується на молоці, а не на вершках. Основні компоненти – молоко, яйця (як правило, тільки жовток), цукор.

Крем-брюле – це те ж саме, що крему каталана?

Крем-брюле – це трохи більш насичений французький ванільний заварний крем, приготований із густих збитих вершків, запечених на водяній бані. Crema Catalana – іспанський заварний крем, приготований на молоці та приправлений цитрусовими і корицею. Оскільки в Crema Catalana замість густих вершків використовується молоко, він легший і ніжніший за крем-брюле.