Як приготувати смачний хренодер на зиму: найкращі рецепти

Хренодер – це смачна та пікантна страва, яку сміливо можна назвати справжнім символом зимових свят. Товчений хрін і морква в поєднанні з іншими спеціями та інгредієнтами створюють незвичайний смаковий букет, який неможливо забути. Але яким чином приготувати цю вишукану закуску в домашніх умовах?

Першим кроком у приготуванні хренодеру на зиму є вибір якісних і свіжих інгредієнтів. Хрін має бути досить гострим і соковитим, а морква – солодкою і соковитою. Крім того, вам знадобляться спеції: сіль, цукор, оцет, гвоздика і запашний перець. Також не забудьте про баночки з кришками для консервації хренодера.

Отже, починаємо готувати хренодер. Спочатку необхідно почистити та перемити хрін і моркву. Потім хрін потрібно натерти на тертці, а моркву – натерти на дрібній тертці. Отримані овочі варто змішати разом у пропорції, зазначені в рецепті. Потім в отриману масу додаємо сіль, цукор, оцет та інші спеції.

ЕтапІнгредієнтиОпис
11 кг хронуПочистіть і промийте хрін
22 чайні ложки соліДодайте сіль до хрону
31 столова ложка цукруДодайте цукор до хрону
40,5 склянки оцтуДодайте оцет до хрону
50,5 склянки водиДодайте воду до хрону
6За смаком мелений перецьДодайте мелений перець до хрону
72 столові ложки рослинної оліїДодайте рослинну олію до хріну
82-3 зубчики часникуДодайте дрібно порізаний часник
9За смаком зелень (кріп, петрушка)Додайте дрібно нарізану зелень
10Банки для зберіганняРозкладіть хренодер по банках і закрийте кришками
11ХолодильникПомістіть банки з хренодером у холодильник на 2-3 дні

Як зробити соус із хрону більш гострим?

Обробляйте доти, доки хрін не стане дрібно подрібненим. Зачекайте 2 хвилини, перш ніж додавати оцет і сіль; нібито від цього хрін стає гострішим. Через 2-3 хвилини додайте оцет і сіль. Продовжуйте обробляти, поки суміш не стане гладенькою і кремоподібною або не досягне бажаної консистенції, за потреби додаючи ще води.

Скільки зберігається домашній хрін?

Приготований у домашніх умовах хрін зберігається в холодильнику щонайменше 1 місяць, а часто й набагато довше. Якщо він стане сірим, викиньте його. Хоча малоймовірно, що вам доведеться зберігати його довше, ви можете заморозити його і розморозити, коли він буде готовий до використання. Таким чином, він втратить частину своєї ефективності.

Як зберегти куплений у магазині хрін гарячим?

ТРИМАЙТЕ ЦЕ ХОЛОДНО, ЩОБ ЗБЕРЕГТИ ГАРЯЧЕ! Щоб приготований хрін (комерційний або домашній) зберіг найкращий смак, зберігайте його в щільно закритій банці в холодильнику або в морозильній камері. Він збереже гарну якість протягом чотирьох-шести місяців у холодильнику і довше в морозильній камері.