Ескалоп – це одна з найвишуканіших і найніжніших страв, яку можна приготувати з м’яса. Це тонко відбитий і обсмажений шматок м’яса, який практично тане в роті. Ескалоп можна приготувати з різних видів м’яса – яловичини, свинини, телятини або курячого філе. У цій статті ми розповімо вам, як правильно приготувати ескалоп.
Першим кроком при приготуванні ескалопа є вибір м’яса. Найкраще використовувати м’ясо високої якості, без жирових прошарків і з жовтуватим відтінком. Добре відбите м’ясо стане основою для ніжного та соковитого ескалопа.
Для того щоб відбити м’ясо, необхідно покласти його на обробну дошку і накрити харчовою плівкою. Потім за допомогою м’ясного молотка або простої пляшки акуратно відбийте м’ясо до товщини близько 1 сантиметра. Відбиваючи м’ясо, будьте обережні, щоб не пошкодити його структуру.
Інгредієнти | Кількість | Одиниці виміру |
---|---|---|
Свинина | 2 | шт |
Яйце | 2 | шт |
Сухарі | 100 | г |
Борошно | 50 | г |
Сіль | за смаком | – |
Перець | за смаком | – |
Рослинна олія | для смаження | – |
Як правильно їсти ескалоп?
Готується ескалоп так: з корейки нарізають порційні шматки м’яса завтовшки 10-15 мм (по 1-2 на порцію), злегка відбивають, посипають сіллю, перцем і смажать з обох боків, як правило, на вершковому маслі. Подають одразу, додають гарнір і поливають м’ясним соком.
Чи потрібно ескалоп відбивати?
В ідеалі можна його трохи заморозити, щоб було зручніше різати. Відбивати м’ясо не потрібно! Добре підійде овочевий гарнір і солодка картопля.
Яка частина свинини ескалоп?
Свинячий ескалоп – страва зі свинини, на яку йде її філейна частина. Нарізається невеликими колами (товщина не більше 1 см), потім відбивається спеціальним молоточком і обсмажується без панірування та маринування.