Як приготувати смачний ескалоп: найкращі рецепти та поради

Ескалоп – це одна з найвишуканіших і найніжніших страв, яку можна приготувати з м’яса. Це тонко відбитий і обсмажений шматок м’яса, який практично тане в роті. Ескалоп можна приготувати з різних видів м’яса – яловичини, свинини, телятини або курячого філе. У цій статті ми розповімо вам, як правильно приготувати ескалоп.

Першим кроком при приготуванні ескалопа є вибір м’яса. Найкраще використовувати м’ясо високої якості, без жирових прошарків і з жовтуватим відтінком. Добре відбите м’ясо стане основою для ніжного та соковитого ескалопа.

Для того щоб відбити м’ясо, необхідно покласти його на обробну дошку і накрити харчовою плівкою. Потім за допомогою м’ясного молотка або простої пляшки акуратно відбийте м’ясо до товщини близько 1 сантиметра. Відбиваючи м’ясо, будьте обережні, щоб не пошкодити його структуру.

Як можна приготувати ескалоп
ІнгредієнтиКількістьОдиниці виміру
Свинина2шт
Яйце2шт
Сухарі100г
Борошно50г
Сільза смаком
Перецьза смаком
Рослинна оліядля смаження

Як правильно їсти ескалоп?

Готується ескалоп так: з корейки нарізають порційні шматки м’яса завтовшки 10-15 мм (по 1-2 на порцію), злегка відбивають, посипають сіллю, перцем і смажать з обох боків, як правило, на вершковому маслі. Подають одразу, додають гарнір і поливають м’ясним соком.

Чи потрібно ескалоп відбивати?

В ідеалі можна його трохи заморозити, щоб було зручніше різати. Відбивати м’ясо не потрібно! Добре підійде овочевий гарнір і солодка картопля.

Яка частина свинини ескалоп?

Свинячий ескалоп – страва зі свинини, на яку йде її філейна частина. Нарізається невеликими колами (товщина не більше 1 см), потім відбивається спеціальним молоточком і обсмажується без панірування та маринування.