Як приготувати смачне рагу на сковорідці: рецепти та поради

Рагу – це смачна та ситна страва, яку можна приготувати на сковорідці всього за кілька простих кроків. Рагу – це поєднання м’яса, овочів і спецій, яке чудово підходить для вечері або обіду. У цій статті ми розповімо вам, як приготувати смачне рагу на сковорідці.

Вам знадобляться такі інгредієнти: м’ясо (можна використовувати яловичину, свинину або курячу грудку), цибуля, морква, картопля, помідори, спеції (перець, сіль, паприка, часник). Для початку, наріжте м’ясо на невеликі шматочки. Потім наріжте цибулю і моркву, картоплю і помідори.

Наступний крок – обсмажити м’ясо на сковорідці. Нагрійте сковорідку на середньому вогні, додайте трохи олії та викладіть м’ясо. Обсмажуйте його, поки не набуде золотистого кольору. Потім додайте цибулю і моркву, продовжуйте готувати на середньому вогні, поки овочі не стануть м’якими і ароматними.

Як зробити рагу на сковорідці
ІнгредієнтиКількість
Яловичина500 г
Цибуля1 шт
Морква2 шт
Картопля3 шт
Перець болгарський1 шт
Помідори2 шт
Часник3 зубчики
Зеленьза смаком
Олія рослинна2 ст. л.
Сільза смаком
Перець чорнийза смаком
Лавровий лист2 шт
Водаза потребою
Приємного апетиту!

У якому порядку закладати овочі в рагу?

Як правило, першими потрапляють у сотейник цибуля і часник, потім – морква або баклажани, потім – перець або кабачки тощо. Що швидше готується овоч, то пізніше він закладається для обсмажування. Який би метод ви не обрали, усі овочі краще очистити та нарізати заздалегідь.

Як прибрати гіркоту з овочевого рагу?

Видалити гіркоту з баклажанів та огірків допоможе сіль – посипте нею нарізані овочі та залиште хвилин на 20, потім промийте під струменем холодної води. Можна опустити овочі в міцний соляний розчин. Цей же спосіб підійде і для редиски.

Скільки калорій у рагу з кабачків?

Компоненти та калорійність рецепта “Рагу з кабачків”

ПродуктМіраКал, ккал
олія соняшникова160 гр1438.4
томат (помідор)500 гр100
сіль12 гр0
Разом 2190