Рагу – це смачна та ситна страва, яку можна приготувати на сковорідці всього за кілька простих кроків. Рагу – це поєднання м’яса, овочів і спецій, яке чудово підходить для вечері або обіду. У цій статті ми розповімо вам, як приготувати смачне рагу на сковорідці.
Вам знадобляться такі інгредієнти: м’ясо (можна використовувати яловичину, свинину або курячу грудку), цибуля, морква, картопля, помідори, спеції (перець, сіль, паприка, часник). Для початку, наріжте м’ясо на невеликі шматочки. Потім наріжте цибулю і моркву, картоплю і помідори.
Наступний крок – обсмажити м’ясо на сковорідці. Нагрійте сковорідку на середньому вогні, додайте трохи олії та викладіть м’ясо. Обсмажуйте його, поки не набуде золотистого кольору. Потім додайте цибулю і моркву, продовжуйте готувати на середньому вогні, поки овочі не стануть м’якими і ароматними.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Яловичина | 500 г |
Цибуля | 1 шт |
Морква | 2 шт |
Картопля | 3 шт |
Перець болгарський | 1 шт |
Помідори | 2 шт |
Часник | 3 зубчики |
Зелень | за смаком |
Олія рослинна | 2 ст. л. |
Сіль | за смаком |
Перець чорний | за смаком |
Лавровий лист | 2 шт |
Вода | за потребою |
Приємного апетиту! |
У якому порядку закладати овочі в рагу?
Як правило, першими потрапляють у сотейник цибуля і часник, потім – морква або баклажани, потім – перець або кабачки тощо. Що швидше готується овоч, то пізніше він закладається для обсмажування. Який би метод ви не обрали, усі овочі краще очистити та нарізати заздалегідь.
Як прибрати гіркоту з овочевого рагу?
Видалити гіркоту з баклажанів та огірків допоможе сіль – посипте нею нарізані овочі та залиште хвилин на 20, потім промийте під струменем холодної води. Можна опустити овочі в міцний соляний розчин. Цей же спосіб підійде і для редиски.
Скільки калорій у рагу з кабачків?
Компоненти та калорійність рецепта “Рагу з кабачків”
Продукт | Міра | Кал, ккал |
---|---|---|
олія соняшникова | 160 гр | 1438.4 |
томат (помідор) | 500 гр | 100 |
сіль | 12 гр | 0 |
Разом | 2190 |