Сир – один із найпопулярніших продуктів молочної промисловості, який чудово поєднується з іншими продуктами та використовується в різних стравах. Одним зі способів приготування сиру є його поділ на пластинки, які можна використовувати як скибочки для бутербродів, додавати в салати, випікати в десерти або просто вживати в чистому вигляді.
Для приготування сиру пластинами вам знадобляться такі інгредієнти: свіжий сир, сіль і нежирна сметана. Також зверніть увагу на інструменти: каструлю, друшляк, чашу для змішування та форму для сирних пластин.
Першим кроком є приготування сиру. Для цього свіжий сир потрібно викласти в друшляк, щоб стекла зайва сироватка. Потім сир потрібно помістити в чашу і додати сіль за смаком. Щоб сир був ніжнішим, можна додати трохи нежирної сметани. Усі інгредієнти добре перемішайте.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Сир | 500 г |
Цукор | 2 столові ложки |
Ванільний цукор | 1 пакетик |
Вершки | 100 мл |
Желатин | 10 г |
Молоко | 200 мл |
Вода | 100 мл |
Сік лимона | 1 столова ложка |
Форма для запікання | 1 шт |
Як роблять сир різної жирності?
Кисло-сичужна методика Це варіант традиції, поетапний аналог стандартної техніки. Тільки в цьому сирі утримують вершки, тому він виходить різної жирності: 5-9%. Після додавання сичужних ферментів необхідно постійно помішувати масу, щоб жир не формувався в грудки.
Як отримують м’який сир?
– М’який сир отримують із цільного молока, іноді з додаванням вершків.
Чи ферментується сир?
Сир ферментується. Як і всі молочні продукти, сир починається з молока. Додавання ферментів або живих активних культур (пробіотиків) перетворює молочний цукор (лактозу) на молочну кислоту. Молочна кислота відокремлює сир (сухі речовини молока, жири і білки) від сироватки (рідини).