Як приготувати пишний майонез: рецепти та секрети

Майонез – це один із найпопулярніших соусів, який широко використовується в різних стравах. Він додає ніжності та пишності салатам, закускам і гарячим стравам. Однак, не завжди покупний майонез може задовольнити наші смакові уподобання. Тому багато хто воліє готувати його самостійно.

Існує безліч рецептів приготування майонезу, але в цій статті ми познайомимо вас з одним із найпростіших і найефективніших способів приготування пишного майонезу. Вам знадобляться лише кілька інгредієнтів, які, найімовірніше, вже є у вас вдома.

Основним інгредієнтом, звичайно ж, є яєчний жовток. Він надає майонезу пишності та ніжності. Для того щоб майонез вийшов особливо повітряним, рекомендується використовувати свіжі яйця. Також вам знадобляться рослинна олія, оцет або лимонний сік, сіль і гірчиця. Ці інгредієнти допоможуть надати майонезу неповторного смаку й аромату.

Як зробити пишний майонез
ІнгредієнтиКількість
Яйця2 штуки
Рослинна олія250 мл
Гірчиця1 чайна ложка
Сільза смаком
Цукор1 чайна ложка
Оцет1 чайна ложка
Лимонний сік1 чайна ложка
Підказка: для отримання пишного майонезу, рекомендується використовувати тільки свіжі яйця.

Що впливає на густоту майонезу?

Густота майонезу залежить від того, скільки олії ви в ньому будете використовувати. Занадто густий майонез легко зробити більш рідким, розбавивши його простою водою кімнатної температури. Секрет 5. Майонез можна збивати вінчиком, міксером зі спеціальною вінчиковою насадкою.

Як зробити рідкий майонез густим?

Розглянемо і зворотну проблему: що робити, якщо майонез вийшов занадто густим. Його легко врятувати, розбавивши молоком, кефіром або кип’яченою водою кімнатної температури. Але вводити такі компоненти треба маленькими порціями, щоб соус не став занадто рідким. Обов’язково після додавання рідини повторно збийте суміш.

Навіщо оцет у майонез?

Тому, при додаванні оцту або лимонного соку в майонез, той стає світлішим за кольором та рідшим за консистенцією.