Як приготувати пишний крем із яєць: 7 простих рецептів

Яєчний крем – це смачний і поживний десерт, який можна використовувати в різних випічках і солодких стравах. Він має ніжну текстуру та багатий смак, який надає особливого шарму будь-якому десерту. Однак, щоб отримати густий крем, необхідно знати правильні пропорції та приготування.

Основними інгредієнтами для приготування густого крему з яєць є яйця, цукор і молоко. Яйця додаються для надання крему густішої текстури, а цукор і молоко надають йому солодкість і м’якість. Важливо пам’ятати, що для приготування яєчного крему слід використовувати тільки свіжі яйця, щоб уникнути ризику зараження харчовими інфекціями.

Приготування густого крему з яєць починається з розділення жовтків і білків. Жовтки змішуються з цукром до утворення густої маси, а потім додається молоко і перемішується до однорідного стану. Потім суміш ставиться на вогонь і нагрівається до загустіння. Важливо постійно помішувати крем, щоб уникнути його згоряння і утворення грудочок.

Як зробити густий крем із яєць
ІнгредієнтиКількість
Яйця4 штуки
Цукор150 грам
Борошно40 грам
Молоко500 мілілітрів
Ванільний екстракт1 чайна ложка

Як зробити так щоб крем став густим?

Заварний крем при варінні загустити можна крохмалем. Розвести в невеликій кількості холодної води і підмішати в суміш. Після охолодження – вершковим маслом. Ще практично будь-який крем можна загустити білим розтопленим шоколадом, або гірким для шоколадного крему.

Як зробити крем густим, якщо він рідкий?

За допомогою кукурудзяного крохмалю. Попередньо крохмаль “розчиніть” у холодній воді – в мінімально можливій кількості, щоб не зробити рідкий крем ще рідшим. Вводити крохмаль у крем потрібно повільно, на низьких обертах міксера. Коли повністю введете, збивайте ще 2-3 хвилини.

Як загустити крем за допомогою крохмалю?

Процес: всипте кукурудзяний крохмаль у миску з кремом і акуратно (на мінімальній швидкості міксера) вмішайте його в загальну масу – до однорідної консистенції крему. Охолодіть крем хвилин 20-30 у холодильнику і використовуйте за призначенням. Під час охолодження сметанний крем стане густішим і стабільнішим.