Яєчний крем – це смачний і поживний десерт, який можна використовувати в різних випічках і солодких стравах. Він має ніжну текстуру та багатий смак, який надає особливого шарму будь-якому десерту. Однак, щоб отримати густий крем, необхідно знати правильні пропорції та приготування.
Основними інгредієнтами для приготування густого крему з яєць є яйця, цукор і молоко. Яйця додаються для надання крему густішої текстури, а цукор і молоко надають йому солодкість і м’якість. Важливо пам’ятати, що для приготування яєчного крему слід використовувати тільки свіжі яйця, щоб уникнути ризику зараження харчовими інфекціями.
Приготування густого крему з яєць починається з розділення жовтків і білків. Жовтки змішуються з цукром до утворення густої маси, а потім додається молоко і перемішується до однорідного стану. Потім суміш ставиться на вогонь і нагрівається до загустіння. Важливо постійно помішувати крем, щоб уникнути його згоряння і утворення грудочок.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Яйця | 4 штуки |
Цукор | 150 грам |
Борошно | 40 грам |
Молоко | 500 мілілітрів |
Ванільний екстракт | 1 чайна ложка |
Як зробити так щоб крем став густим?
Заварний крем при варінні загустити можна крохмалем. Розвести в невеликій кількості холодної води і підмішати в суміш. Після охолодження – вершковим маслом. Ще практично будь-який крем можна загустити білим розтопленим шоколадом, або гірким для шоколадного крему.
Як зробити крем густим, якщо він рідкий?
За допомогою кукурудзяного крохмалю. Попередньо крохмаль “розчиніть” у холодній воді – в мінімально можливій кількості, щоб не зробити рідкий крем ще рідшим. Вводити крохмаль у крем потрібно повільно, на низьких обертах міксера. Коли повністю введете, збивайте ще 2-3 хвилини.
Як загустити крем за допомогою крохмалю?
Процес: всипте кукурудзяний крохмаль у миску з кремом і акуратно (на мінімальній швидкості міксера) вмішайте його в загальну масу – до однорідної консистенції крему. Охолодіть крем хвилин 20-30 у холодильнику і використовуйте за призначенням. Під час охолодження сметанний крем стане густішим і стабільнішим.