Ніжні та повітряні млинці – це одна з найпопулярніших страв на сніданок у багатьох країнах світу. Їх можна подавати з різними начинками: з медом, згущеним молоком, ягодами або сиром. Якщо ви хочете приготувати такі млинці самостійно, то вам знадобиться всього кілька інгредієнтів і простих кроків.
Основним інгредієнтом для приготування ніжних млинців є борошно. Воно має бути високої якості і найкраще використовувати борошно з твердих сортів пшениці. Для додання млинцям ніжності та легкості рекомендується додати яєчний білок. Він допоможе зробити тісто більш пишним і легким.
Для того щоб млинці вийшли максимально ніжними, необхідно правильно замісити тісто. Для цього спочатку змішуємо борошно з сіллю, а потім додаємо яєчний білок і молоко. Важливо пам’ятати, що тісто необхідно добре розмішати, щоб уникнути грудок і отримати однорідну консистенцію.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно | 2 склянки |
Молоко | 2 склянки |
Яйця | 2 штуки |
Цукор | 2 столові ложки |
Сіль | 1/2 чайної ложки |
Рослинна олія | 2 столові ложки |
Скільки яєць у тісто для млинців?
” На 1 літр молока треба взяти 5 великих яєць, цукор і сіль – за смаком, борошно додати до потрібної консистенції. Перемішати вінчиком. Зазвичай для пишності в такі млинці додають кефір або мінеральну воду.
Як приготувати тісто для млинців на воді?
Опис рецепта
- Збийте яйця вінчиком із цукром і сіллю. …
- До яєць додайте воду і доведіть суміш до однорідності.
- У кілька етапів введіть борошно, постійно помішуючи тісто міксером або вінчиком. …
- Додайте до тіста рослинну олію.
- Випікайте млинці на воді по 1-1,5 хвилини на антипригарній сковорідці.
Чи зробить харчова сода млинці пишними?
Як млинці, так і вафлі зазвичай містять харчову соду, через яку вони піднімаються. Щойно харчова сода змішується з вологими інгредієнтами (які містять кислі інгредієнти, як-от маслянка), вона починає виділяти бульбашки вуглекислого газу, що змушують тісто підніматися.