Як приготувати ніжні млинці: найкращі рецепти та секрети

Ніжні та повітряні млинці – це одна з найпопулярніших страв на сніданок у багатьох країнах світу. Їх можна подавати з різними начинками: з медом, згущеним молоком, ягодами або сиром. Якщо ви хочете приготувати такі млинці самостійно, то вам знадобиться всього кілька інгредієнтів і простих кроків.

Основним інгредієнтом для приготування ніжних млинців є борошно. Воно має бути високої якості і найкраще використовувати борошно з твердих сортів пшениці. Для додання млинцям ніжності та легкості рекомендується додати яєчний білок. Він допоможе зробити тісто більш пишним і легким.

Для того щоб млинці вийшли максимально ніжними, необхідно правильно замісити тісто. Для цього спочатку змішуємо борошно з сіллю, а потім додаємо яєчний білок і молоко. Важливо пам’ятати, що тісто необхідно добре розмішати, щоб уникнути грудок і отримати однорідну консистенцію.

Як зробити ніжні млинці
ІнгредієнтиКількість
Борошно2 склянки
Молоко2 склянки
Яйця2 штуки
Цукор2 столові ложки
Сіль1/2 чайної ложки
Рослинна олія2 столові ложки

Скільки яєць у тісто для млинців?

” На 1 літр молока треба взяти 5 великих яєць, цукор і сіль – за смаком, борошно додати до потрібної консистенції. Перемішати вінчиком. Зазвичай для пишності в такі млинці додають кефір або мінеральну воду.

Як приготувати тісто для млинців на воді?

Опис рецепта

  1. Збийте яйця вінчиком із цукром і сіллю. …
  2. До яєць додайте воду і доведіть суміш до однорідності.
  3. У кілька етапів введіть борошно, постійно помішуючи тісто міксером або вінчиком. …
  4. Додайте до тіста рослинну олію.
  5. Випікайте млинці на воді по 1-1,5 хвилини на антипригарній сковорідці.

Чи зробить харчова сода млинці пишними?

Як млинці, так і вафлі зазвичай містять харчову соду, через яку вони піднімаються. Щойно харчова сода змішується з вологими інгредієнтами (які містять кислі інгредієнти, як-от маслянка), вона починає виділяти бульбашки вуглекислого газу, що змушують тісто підніматися.