Судак – це одна з найпопулярніших риб, яку можна приготувати різними способами. Один із них – це зробити малосольного судака. Це досить простий і смачний спосіб приготування риби, який дає змогу зберегти її ніжний смак і аромат.
Малосольний судак виходить соковитим, ніжним і ароматним. Для його приготування вам знадобляться кілька простих інгредієнтів і трохи часу. Важливо вибрати свіжу рибу, щоб вона мала найкращий смак і текстуру.
У цій статті ми розповімо вам, як приготувати малосольного судака в домашніх умовах. Ми поділимося з вами перевіреним рецептом і дамо кілька корисних порад, які допоможуть вам отримати ідеальний результат. Готуйте смачну та корисну рибу разом із нами!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Судак | 1 шт |
Сіль | 100 г |
Цукор | 50 г |
Часник | 2 зубчики |
Лимон | 1 шт |
Олія оливкова | 2 ст. л. |
Перець чорний мелений | за смаком |
Зелень | за смаком |
Вода | за потребою |
Скільки солі на літр води для риби?
Якщо розсолу недостатньо, можна додати свіжий, приготований із розрахунку 200 гр солі на 1 л води. Варто зазначити, що солити найкраще весняну або зимову рибу, оскільки до періоду ікромета м’ясо більш жирне і, відповідно, дуже смачне.
Скільки за часом солиться судак?
Зверху кладуть гніт і ставлять у прохолодне місце. Через деякий час (близько 12 годин) почне виділятися розсіл. У ньому дрібні тушки перебуватимуть 4-5 діб, великі – 8-9.
Скільки потрібно тримати рибу в солі?
Якщо солили рибу шматочками, для отримання малосольного продукту достатньо двох-трьох годин, для слабосоленої риби 5-6 годин. Тушки цілком засолюються протягом щонайменше двох днів, якщо витримати довше – риба буде більш солоною.