Як приготувати малосольного судака: найкращий рецепт

Судак – це одна з найпопулярніших риб, яку можна приготувати різними способами. Один із них – це зробити малосольного судака. Це досить простий і смачний спосіб приготування риби, який дає змогу зберегти її ніжний смак і аромат.

Малосольний судак виходить соковитим, ніжним і ароматним. Для його приготування вам знадобляться кілька простих інгредієнтів і трохи часу. Важливо вибрати свіжу рибу, щоб вона мала найкращий смак і текстуру.

У цій статті ми розповімо вам, як приготувати малосольного судака в домашніх умовах. Ми поділимося з вами перевіреним рецептом і дамо кілька корисних порад, які допоможуть вам отримати ідеальний результат. Готуйте смачну та корисну рибу разом із нами!

Як зробити малосольного судака
ІнгредієнтиКількість
Судак1 шт
Сіль100 г
Цукор50 г
Часник2 зубчики
Лимон1 шт
Олія оливкова2 ст. л.
Перець чорний меленийза смаком
Зеленьза смаком
Водаза потребою

Скільки солі на літр води для риби?

Якщо розсолу недостатньо, можна додати свіжий, приготований із розрахунку 200 гр солі на 1 л води. Варто зазначити, що солити найкраще весняну або зимову рибу, оскільки до періоду ікромета м’ясо більш жирне і, відповідно, дуже смачне.

Скільки за часом солиться судак?

Зверху кладуть гніт і ставлять у прохолодне місце. Через деякий час (близько 12 годин) почне виділятися розсіл. У ньому дрібні тушки перебуватимуть 4-5 діб, великі – 8-9.

Скільки потрібно тримати рибу в солі?

Якщо солили рибу шматочками, для отримання малосольного продукту достатньо двох-трьох годин, для слабосоленої риби 5-6 годин. Тушки цілком засолюються протягом щонайменше двох днів, якщо витримати довше – риба буде більш солоною.