Як приготувати м’яку пастилу в домашній сушарці: найкращий рецепт

Пастила – це традиційні російські ласощі, які можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Вона відрізняється ніжною текстурою і приємним солодким смаком. Одним зі способів приготування пастили є використання сушарки. У цій статті ми розповімо вам, як зробити м’яку пастилу, використовуючи сушарку.

Першим кроком у приготуванні пастили в сушарці є вибір фруктів або ягід, які будуть використовуватися в рецепті. Найкраще підходять яблука, груші, полуниця або малина. Їх слід помити, очистити від шкірки та видалити насіння чи кісточки.

Далі фрукти чи ягоди необхідно подрібнити. Для цього можна використовувати блендер або м’ясорубку. Отриману масу слід перекласти в каструлю і додати трохи цукру або меду для надання солодкості. Якщо ви хочете, щоб пастила мала яскравий колір, можна додати трохи натурального харчового барвника.

Як зробити м’яку пастилу в сушарці
ІнгредієнтиКількість
Ягоди (полуниця, малина, вишня тощо)500 г
Цукор200 г
Лимонний сік1 столова ложка
Пекарський крохмаль2 столові ложки
Харчовий барвник (за бажанням)кілька крапель

Чому пастила вийшла жорсткою?

Значення вологості під час зберігання пастили Залишати пастилу за вологості нижчої, ніж потрібно, теж не можна: вона висохне, стане жорсткою, втратить аромат. Пастилу, висушену в дегідраторі, потрібно зберігати так само, як і висушену в духовці.

Що постелити в сушарку для пастили?

Краще використовувати пергаментний папір. І обов’язково зробіть у центрі проріз, щоб температури не зростала вище за норму, бо циркуляції не буде.

Як можна розм’якшити пастилу?

🍏 2 варіант – залиште пастилу на поличці у ванній, поки ви приймаєте душ ; 🍏 3 варіант – зробіть “водяну баню” на повільному вогні.