Люля кебаб – це одна з найпопулярніших страв на Близькому Сході та в Середземномор’ї. Це соковиті й ароматні шашлики з дрібно нарізаного м’яса, приготовані на відкритому вогні. У цій статті ми розповімо вам, як приготувати люля кебаб на вугіллі в домашніх умовах.
Першим кроком у приготуванні люля кебаба є підготовка м’яса. Найкраще для цієї страви підходить свинина або баранина. М’ясо необхідно очистити від зайвих жил і жирових прошарків, потім нарізати його на дрібні шматочки. Щоб люля кебаб вийшов соковитим і м’яким, рекомендується використовувати м’ясо з невеликою кількістю жиру.
Далі необхідно приготувати спеції для маринаду. Традиційно до складу маринаду для люля кебаба входять зіра, кумин, червоний мелений перець, сіль і чорний перець. Але ви можете варіювати склад спецій, додаючи свої улюблені. Спеції необхідно перемішати в мисці, потім додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю і подрібнені зубчики часнику. Додайте трохи рослинної олії і перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
Інгредієнти | Кількість | Одиниця виміру |
---|---|---|
Фарш м’ясний | 500 | грам |
Цибуля ріпчаста | 1 | штука |
Перець чорний мелений | 1 | чайна ложка |
Сіль | 1/2 | чайна ложка |
Сода | 1/4 | чайної ложки |
Олія рослинна | 2 | столові ложки |
Лаваш вірменський | 2 | штуки |
Соус ткемалі | за смаком | – |
Як зробити так, щоб люля-кебаб не розвалювався?
Фарш потрібно дуже добре вимісити, а потім ще й відбити, щоб дати можливість утворитися білковим “ниткам”, які і зв’яжуть наш фарш у єдине ціле, перетворивши його на той самий кебаб. Так само відбивання видаляє з фаршу зайві бульбашки повітря, роблячи його більш щільним.
У чому різниця між шашликом і люля-кебаб?
У чому відмінності шашлику від люля-кебабу Як готують на шампурах м’ясо і рубаний фарш Соковите й ароматне м’ясо, засмажене на відкритому вогні, відоме як шашлик. А нанизаний на невеликі рожні рубаний фарш називають люля-кебаб – це один із різновидів східних страв зі смаженого м’яса.
У чому різниця між кебаб і люля-кебаб?
Що таке люля-кебаб і звідки він прийшов Люля-кебаб – довгаста “котлета” з рубленого м’яса, обсмажена на шампурі. Його головна відмінність від інших кебабів – у підготовці м’яса . Його не нарізають стружкою або шматками, а готують фарш, нанизують на шампур і потім тільки смажать.