Як приготувати лимонад без додавання лимонної кислоти: 5 простих рецептів

Лимонад – це один із найпопулярніших і найсвіжіших напоїв, особливо в спекотний літній час. Однак, багато людей уникають вживання лимонаду через його високий вміст лимонної кислоти, яка може спричинити проблеми зі шлунком і зубами. Якщо ви хочете насолодитися смачним і освіжаючим лимонадом без зайвої кислоти, то є кілька простих способів приготування такого напою.

Замість лимонної кислоти ви можете використовувати свіжий лимонний сік, який додасть напою натуральної кислинки. Для цього просто вичавіть сік із кількох лимонів і додайте його в готовий лимонад. Ви також можете додати трохи лимонної цедри для більш насиченого смаку. Якщо хочете зробити лимонад менш кислим, просто додайте більше води або цукру.

Інший спосіб приготування лимонаду без лимонної кислоти – використання інших фруктів. Наприклад, ви можете використовувати апельсиновий сік, грейпфрутовий сік або яблучний сік для створення освіжаючого напою. Просто змішайте обраний фруктовий сік з водою і цукром на свій смак. Додайте лід і насолоджуйтеся смачним лимонадом без зайвої кислоти.

Як зробити лимонад без лимонної кислоти
ІнгредієнтиКількістьОдиниці виміру
Лимон2штуки
Цукор100грам
Вода1літр
Лідза смаком

Чим можна замінити лимонну кислоту?

Сік лимона і лимонна кислота – взаємозамінні інгредієнти як у випічці, так і в кулінарії. “Лимонка” дає ту саму приємну кислинку, добре розчиняється, її можна вживати алергікам із непереносимістю цитрусів.

Чим замінити 1 столову ложку лимонного соку?

Лимонний сік можна замінити яблучним оцтом, розведеною у воді лимонною кислотою або іншим соком.

Як можна зробити лимонну кислоту?

Лимонну кислоту отримують лимоннокислим бродінням цукрів бурякової та очеретяної меляси з використанням культури Aspergillus niger . Вихід лимонної кислоти при її використанні – найбільший. лимонна кислота, меляса, консервант, стабілізатор, активоване вугілля, цитрат кальцію, ферментація.