Вафлі – це одна з найпопулярніших і найсмачніших страв, які можна приготувати будь-якої пори року. Однак не у всіх є вафельниця, щоб спекти їх. Але не впадайте у відчай, адже ви завжди можете приготувати вафлі з картоплі без використання спеціального приладу.
Щоб приготувати картопляні вафлі, вам знадобляться кілька простих інгредієнтів: картопля, яйця, борошно, сіль, перець і рослинна олія для смаження. Спочатку потрібно очистити картоплю і натерти її на дрібній тертці. Потім потрібно віджати зайву рідину з картопляної маси, використовуючи марлю або чисту тканину.
Далі в тарілку з картопляною масою потрібно додати яйця, борошно, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідного тіста. Тепер ви готові до випікання вафель.
Інгредієнти | Кількість | Одиниці виміру |
---|---|---|
Картопля | 4 | шт |
Яйця | 2 | шт |
Пшеничне борошно | 100 | г |
Сіль | за смаком | |
Рослинна олія | для смаження | |
Зелень | за смаком | |
Сметана | для подачі | |
Соус | за бажанням | |
Лимон | за бажанням | |
Цукрова пудра | за бажанням | |
Фрукти та ягоди | за бажанням | |
Шоколадна глазур | за бажанням |
Що можна використовувати замість вафельниці?
Сковорода-гриль – найкращий помічник усіх часів, з її допомогою можна приготувати досить класні вафлі. Вони, як і раніше, виходять дуже повітряними і мають безліч виступів для утримування додаткового сиропу.
Чи можна смажити картопляні вафлі?
Підготовка. Найсмачніше, коли ПРИГОТОВЛЕНО ПРЯМО З МОРОЗИЛЬНОЇ КАМЕРИ . Час від часу перевертайте. Готуйте до хрусткої скоринки та золотистого кольору.
Як приготувати вафлі в духовці?
1. Розігрійте духовку до 450°F. 2. Розкладіть заморожені вафлі на деку і нагрівайте в духовці близько 5 хвилин або поки вони не стануть хрусткими і гарячими.