Як приготувати гонконгські вафлі без спеціальної вафельниці? | Рецепт

Гонконгські вафлі – це популярні ласощі, які зазвичай готуються за допомогою спеціальної вафельниці. Однак, що робити, якщо у вас немає цього пристрою, але дуже хочеться спробувати цю смакоту? Не варто впадати у відчай, адже є кілька способів приготувати гонконгські вафлі без вафельниці!

Перший спосіб – використовувати гриль або сковороду. Для цього вам знадобиться тісто для вафель, яке можна приготувати самостійно або купити готове в магазині. Розігрійте гриль або сковорідку на середньому вогні та нанесіть на неї невелику кількість тіста. Розрівняйте її, щоб вийшов тонкий шар, і готуйте до золотистого кольору. Після цього акуратно переверніть вафлю і почекайте, поки і другий бік не зарум’яниться.

Другий спосіб – використання духовки. Для цього вам знадобиться форма для випічки, яку потрібно змастити маслом або покрити пергаментним папером. Потім нанесіть тісто на дно форми і розрівняйте його. Поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку і готуйте вафлі близько 5-7 хвилин, поки вони не стануть золотистими і хрусткими.

Третій спосіб – використання хлібопічки. Якщо у вас є хлібопічка з функцією приготування вафель, то це чудовий варіант для приготування гонконгських вафель без вафельниці. Приготуйте тісто, як зазначено в рецепті, і покладіть його у форму хлібопічки. Запустіть програму для вафель і дочекайтеся готовності. Незабаром у вас будуть ароматні та хрусткі гонконгські вафлі!

Тепер у вас є кілька способів приготувати гонконгські вафлі без вафельниці. Спробуйте кожен із них і насолодіться цим смачним десертом у будь-який час!

Назва рецептаІнгредієнтиІнструкції
Гонконгські вафлі без вафельниці
  • 300 г борошна
  • 200 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • ½ ч.л. розпушувача
  • ¼ ч.л. солі
  1. У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль.
  2. Додайте яйця, молоко і ванільний екстракт. Добре збийте до отримання однорідного тіста.
  3. Розтопіть вершкове масло й остудіть його до кімнатної температури.
  4. Додайте остигле масло в тісто й акуратно перемішайте.
  5. Розігрійте пательню на середньому вогні та змастіть її невеликою кількістю олії.
  6. Викладіть порцію тіста на пательню і розітріть його, щоб вийшло плоске коло.
  7. Готуйте вафлі до золотистого кольору з обох боків.
  8. Повторіть процес із рештою тіста.
  9. Подавайте гонконгські вафлі теплими з медом, сиропом або улюбленими начинками.

Що можна використовувати замість вафельниці?

Ми пропонуємо використовувати сковороду-гриль у новій якості – для приготування ніжних, м’яких віденських вафель. На сковороді-гриль вафлі виходять не такими товстими і пишними, як в електровафельниці, але за смаком їх абсолютно не відрізниш від класичного десерту – тісто виходить настільки ж легким і повітряним.

Чим наповнюють гонконгські вафлі?

Комусь подобаються солодкі наповнювачі, а хтось любить солоні. Додати в гонконгські вафлі можна все, що завгодно: фрукти і фруктове пюре, крем, морозиво або сорбет, різнокольорові присипки, кокосову стружку, солодкі палички, зефір, сир, шинку, бекон, овочі, різноманітні морепродукти з соусами та багато багато чого іншого.

Чим відрізняються гонконгські вафлі від віденських?

Різниця не тільки в рецептурі, а й у формі, а також товщині готового десерту. Віденські вафлі виходять бісквітними і пишними; бельгійські або льєзькі – хрусткі вафлі твердої консистенції; гонконзькі вафлі, м’які і ніжні всередині.