Тушонка – це одна з найпопулярніших і універсальних страв. Вона чудово підходить для сніданку, обіду або вечері, і її можна використовувати в різних рецептах. Але що робити, якщо в магазині не знайшлося тушонки, а хочеться спробувати її смак удома? Не біда! Зробити тушонку в мультиварці цілком під силу кожному.
Для приготування тушонки вам знадобляться кілька простих інгредієнтів: м’ясо (яловичина, свинина або курка), цибуля, морква, сіль, перець і спеції за смаком. Мультиварка стане вашим незамінним помічником у цьому процесі – вона дасть вам змогу заощадити час і отримати чудовий результат.
Процес приготування тушонки в мультиварці дуже простий і не вимагає особливих навичок. Спочатку необхідно налаштувати мультиварку на режим “Тушкування” і розігріти її. Потім наріжте м’ясо шматочками, цибулю та моркву – півкільцями. Наступним кроком є обсмажування цибулі та моркви до золотистого кольору. Після цього додайте м’ясо і смажте його до утворення рум’яної скоринки з усіх боків.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Яловичина | 500 г |
Цибуля | 1 шт |
Морква | 1 шт |
Помідори | 2 шт |
Часник | 3-4 зубчики |
Сіль | за смаком |
Перець | за смаком |
Лавровий лист | 2 шт |
Вода | за потребою |
Олія рослинна | для смаження |
Що потрібно для виготовлення тушонки?
Правильна тушонка у складі має всього п’ять компонентів: м’ясо, жир, сіль, перець, лавровий лист. Банка має бути цілісною, без вм’ятин, здуття та іржі. Вибирайте продукт із назвою “Яловичина (свинина) тушкована” – там однозначно більше м’яса, ніж у “Тушонці”.
Скільки класти м’яса в банку для тушонки?
свиняче м’ясо (лопатка, ошийок, рулька або окіст) – 450 г на банку 0,5 л; сало – 50 грам (за бажанням);
Скільки солі на 1 кг м’яса для тушонки?
Універсальна формула посолу м’яса – 1% від його ваги. Ми любимо трохи менш солоне, тому солимо 0,9%. На 0,5 кіло тушонки, відповідно, потрібно 4-5 грам солі (чайна ложечка без верху).