Як приготувати домашню тушонку в мультиварці: найкращі рецепти та поради

Тушонка – це одна з найпопулярніших і універсальних страв. Вона чудово підходить для сніданку, обіду або вечері, і її можна використовувати в різних рецептах. Але що робити, якщо в магазині не знайшлося тушонки, а хочеться спробувати її смак удома? Не біда! Зробити тушонку в мультиварці цілком під силу кожному.

Для приготування тушонки вам знадобляться кілька простих інгредієнтів: м’ясо (яловичина, свинина або курка), цибуля, морква, сіль, перець і спеції за смаком. Мультиварка стане вашим незамінним помічником у цьому процесі – вона дасть вам змогу заощадити час і отримати чудовий результат.

Процес приготування тушонки в мультиварці дуже простий і не вимагає особливих навичок. Спочатку необхідно налаштувати мультиварку на режим “Тушкування” і розігріти її. Потім наріжте м’ясо шматочками, цибулю та моркву – півкільцями. Наступним кроком є обсмажування цибулі та моркви до золотистого кольору. Після цього додайте м’ясо і смажте його до утворення рум’яної скоринки з усіх боків.

Як самим зробити тушонку в мультиварці
ІнгредієнтиКількість
Яловичина500 г
Цибуля1 шт
Морква1 шт
Помідори2 шт
Часник3-4 зубчики
Сільза смаком
Перецьза смаком
Лавровий лист2 шт
Водаза потребою
Олія рослиннадля смаження

Що потрібно для виготовлення тушонки?

Правильна тушонка у складі має всього п’ять компонентів: м’ясо, жир, сіль, перець, лавровий лист. Банка має бути цілісною, без вм’ятин, здуття та іржі. Вибирайте продукт із назвою “Яловичина (свинина) тушкована” – там однозначно більше м’яса, ніж у “Тушонці”.

Скільки класти м’яса в банку для тушонки?

свиняче м’ясо (лопатка, ошийок, рулька або окіст) – 450 г на банку 0,5 л; сало – 50 грам (за бажанням);

Скільки солі на 1 кг м’яса для тушонки?

Універсальна формула посолу м’яса – 1% від його ваги. Ми любимо трохи менш солоне, тому солимо 0,9%. На 0,5 кіло тушонки, відповідно, потрібно 4-5 грам солі (чайна ложечка без верху).