Як приготувати чорничний цвіт: секрети та рецепти

Чорниця – це смачний і корисний ягідний чагарник, який можна вирощувати на присадибній ділянці або навіть на балконі. Її соковиті та солодкі ягоди чудово підходять для приготування десертів, варення, компотів і напоїв. Однак, крім смаку, чорниця також відома своїм насиченим блакитним або фіолетовим кольором.

Якщо ви хочете використовувати колір чорниці у своїх творчих проєктах, вам потрібно знати, як його отримати. Існує кілька способів надати матеріалам або пігментам колір чорниці. Один із найпопулярніших способів – це використання харчових барвників. Вони доступні в різних формах: рідкі, гелеві, порошкові. Виберіть відповідний для вашого проєкту і додайте його в потрібну кількість, щоб отримати бажаний відтінок.

Крім того, можна використовувати натуральні інгредієнти, щоб надати матеріалам колір чорниці. Наприклад, для отримання блакитного кольору можна використовувати соковиті ягоди чорниці або сік із них. Просто подрібніть ягоди і додайте отриману масу у ваш матеріал. Чим більше ягід ви використовуєте, тим насиченішим буде отриманий колір.

Як зробити колір чорниці
СкладоваОпис
ЧорницяСвіжі ягоди чорниці
ЦукорДля надання солодкості
Лимонний сікДля підкреслення смаку
ВодаДля розведення і консистенції

Його можна отримати за допомогою шкірки баклажанів, виноградного соку, блакитної картоплі або фіолетової/червоної капусти. Також чорниця робить чудовий натуральний фіолетовий харчовий барвник.10 сент. 2017 г.

Як зробити барвник із чорниці?

Також чорниця робить чудовий натуральний фіолетовий харчовий барвник. З’єднайте 1/4 склянки свіжої чорниці з 1/8 склянкою води в блендері. Змішайте до однорідності, потім процідіть і отримаєте натуральний харчовий барвник фіолетового кольору.

Який продукт дає синій колір?

Барвник синій натуральний харчовий Приємний синій і блакитний колір отримують за допомогою чорниці, лохини або червонокачанної капусти. Чорницю або лохину найзручніше буде розчавити в ситі або сітчастому друшляку й отриманий натуральний синій харчовий барвник додати в крем або тісто.

Що можна використовувати як харчовий барвник?

Натуральні барвники

  • Буряк – дає червоний з бурими відтінками, близьким до фуксії. …
  • Морква дає яскравий морквяно-помаранчевий відтінок.
  • Куркума – жовто-зеленуватий.
  • Апельсин – чистий помаранчевий.
  • Гарбуз, обліпиха – тепло-жовтий.
  • Шафран – впевнений золотисто-жовтий.
  • Абрикос у будь-якому вигляді (свіжий, сухофрукт, сироп) – помаранчевий.