Як приготувати біляші, щоб вони були м’якими та повітряними

Біляші – це традиційна страва в багатьох кухнях світу. Вони являють собою круглі або овальні пиріжки, які зазвичай начинені м’ясом або картоплею. Один із найважливіших аспектів під час приготування біляшів – це їхня м’якість. Ніхто не хоче їсти жорсткі та сухі пиріжки, тому ми розповімо вам кілька секретів, як зробити біляші м’якими та соковитими.

Перший секрет – це правильне тісто. Щоб приготувати м’яке тісто для біляшів, вам знадобляться борошно, вода, сіль і дріжджі. Щоб тісто було м’яким, рекомендується додати трохи рослинної олії. Важливо також замісити тісто до потрібної консистенції – воно має бути м’яким і еластичним, але не липким. Якщо тісто вийшло занадто сухим, можна додати трохи води, а якщо занадто липким – борошна.

Другий секрет – це правильна начинка. Для м’яких біляшів рекомендується використовувати соковите м’ясо або овочі. М’ясо можна попередньо обробити маринадом, щоб воно стало м’якшим і соковитішим. Також можна додати в начинку цибулю, спеції та зелень для більшого смаку. Важливо не перестаратися з начинкою – вона має бути достатньою, щоб біляші були соковитими, але не такою, щоб вони розвалювалися під час смаження.

Третій секрет – це правильна технологія приготування. Щоб біляші були м’якими, їх потрібно правильно смажити. Рекомендується нагріти олію в глибокій пательні або казані й обсмажувати біляші на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків. Важливо не пересмажити біляші, щоб вони не стали сухими. Після смаження біляші можна додатково підняти віджиманням, щоб видалити зайвий жир.

Як зробити біляші м’якими
ІнгредієнтиКількістьОдиниця виміру
Борошно500г
Молоко250мл
Дріжджі10г
Цукор2столові ложки
Сіль1чайна ложка
Яйця2шт
Рослинна олія50мл

Чим відрізняється біляш від вак Біляша?

Біляш (від башкирської і татарської бәлеш) – це в перекладі російською “пиріг”, вак – означає маленький .

Чия страва біляші?

ваҡ бәлеш) – страва татарської, башкирської, калмицької, казахської кухні. Широкого поширення біляші набули в СРСР як вулична їжа в привокзальних буфетах. Являє собою відкритий пиріг із прісного або дріжджового тіста з м’ясним фаршем, смажений в олії.

Як зробити так, щоб біляші просмажилися?

Смажте з обох боків по 3-4 хвилини, а щоб вироби краще просмажилися, накрийте сковороду кришкою. Викладайте біляші на блюдо дуже акуратно, не перевертаючи, щоб не витікав сік. Щоб видалити зайвий жир, спочатку викладіть вироби на паперовий рушник, а потім уже подавайте на стіл.