Млинці – це одна з найпопулярніших страв у російській кухні. Вони можуть бути різноманітними: тонкими, товстими, з начинкою чи без неї. Однак, якщо ви хочете приготувати щось особливе й оригінальне, то ажурні млинці на молоці – це те, що вам потрібно!
Ажурні млинці – це незвичайна та красива страва, яка вразить вас своєю ніжністю та вишуканістю. Їх можна приготувати дуже просто, використовуючи звичайні інгредієнти, які завжди є під рукою. Головне – це вміння складати млинці таким чином, щоб вийшов гарний і ажурний візерунок.
Для приготування ажурних млинців вам знадобиться молоко, борошно, яйця, цукор і сіль. Також можна додати ванільний цукор або інші ароматизатори за смаком. Спочатку потрібно збити яйця з цукром і сіллю, потім додати молоко і поступово всипати борошно, ретельно перемішуючи, щоб уникнути грудок. Тісто має вийти густим, але не злиплим.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Молоко | 2 склянки |
Борошно | 1 склянка |
Яйця | 2 штуки |
Цукор | 2 столових ложки |
Сіль | щіпка |
Олія рослинна | для смаження |
Приємного апетиту! |
Яке молоко краще взяти для млинців?
Ключові компоненти тіста для класичних млинців – борошно, яйця, молоко, рослинна олія, цукор і сіль. Молоко підійде майже будь-яке, але краще використовувати пастеризоване коров’яче 3,2-4% жирності (продається зазвичай у пляшках), а не ультрапастеризоване (у пакетах).
Чим можна загустити тісто для млинців?
Якщо млинці рвуться, значить треба тісто трохи загустити – невеликими порціями, без фанатизму – просіяним борошном або більше прогріти сковороду. Якщо млинець на пательні рветься, не тримає форму і непоказно рум’яниться, отже, мало цукру і яєць.
Скільки млинців буде на 1 літр молока?
Тонкі ніжні млинці З 1 літра молока вийде близько 20-25 акуратних тонких млинців .