Як приготувати ажурні млинці на молоці: найкращий рецепт

Млинці – це одна з найпопулярніших страв у російській кухні. Вони можуть бути різноманітними: тонкими, товстими, з начинкою чи без неї. Однак, якщо ви хочете приготувати щось особливе й оригінальне, то ажурні млинці на молоці – це те, що вам потрібно!

Ажурні млинці – це незвичайна та красива страва, яка вразить вас своєю ніжністю та вишуканістю. Їх можна приготувати дуже просто, використовуючи звичайні інгредієнти, які завжди є під рукою. Головне – це вміння складати млинці таким чином, щоб вийшов гарний і ажурний візерунок.

Для приготування ажурних млинців вам знадобиться молоко, борошно, яйця, цукор і сіль. Також можна додати ванільний цукор або інші ароматизатори за смаком. Спочатку потрібно збити яйця з цукром і сіллю, потім додати молоко і поступово всипати борошно, ретельно перемішуючи, щоб уникнути грудок. Тісто має вийти густим, але не злиплим.

Як зробити ажурні млинці на молоці
ІнгредієнтиКількість
Молоко2 склянки
Борошно1 склянка
Яйця2 штуки
Цукор2 столових ложки
Сільщіпка
Олія рослиннадля смаження
Приємного апетиту!

Яке молоко краще взяти для млинців?

Ключові компоненти тіста для класичних млинців – борошно, яйця, молоко, рослинна олія, цукор і сіль. Молоко підійде майже будь-яке, але краще використовувати пастеризоване коров’яче 3,2-4% жирності (продається зазвичай у пляшках), а не ультрапастеризоване (у пакетах).

Чим можна загустити тісто для млинців?

Якщо млинці рвуться, значить треба тісто трохи загустити – невеликими порціями, без фанатизму – просіяним борошном або більше прогріти сковороду. Якщо млинець на пательні рветься, не тримає форму і непоказно рум’яниться, отже, мало цукру і яєць.

Скільки млинців буде на 1 літр молока?

Тонкі ніжні млинці З 1 літра молока вийде близько 20-25 акуратних тонких млинців .