Апельсини – це одні з найпопулярніших фруктів на планеті. Вони не тільки смачні та корисні, а й мають безліч корисних властивостей для організму. Однак, іноді зняти шкірку з апельсина може бути непростим завданням. У цій статті ми розповімо вам кілька способів, як впоратися з цим завданням швидко і легко.
Перший спосіб – використання ножа. Для цього вам знадобиться гострий ніж і апельсин. Спочатку зріжте верхню і нижню частини апельсина, щоб створити плоску поверхню. Потім, за допомогою ножа, заріжте шкірку від верхньої частини до нижньої, роблячи неглибокі надрізи. Після цього, за допомогою пальців, відокремлюйте шкірку від м’якоті апельсина, починаючи від верхньої частини і рухаючись вниз. Постарайтеся не пошкодити м’якоть апельсина під час цього процесу.
Якщо вам незручно використовувати ніж, то ви можете скористатися іншим способом – використання твердого пластикового предмета, наприклад, ложки або заднього боку ножа. Для цього також зріжте верхню і нижню частини апельсина, щоб створити плоску поверхню. Потім, вставте твердий пластиковий предмет між шкіркою і м’якоттю апельсина і почніть відокремлювати шкірку від м’якоті, рухаючись від верхньої частини до нижньої. Цей спосіб дає змогу більш акуратно знімати шкірку і зменшує ризик пошкодження м’якоті.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Зроби надріз по краю апельсина |
2 | Вдави палець у надріз і почни відокремлювати шкірку від м’якоті, рухаючи палець по краю апельсина |
3 | Продовжуй відокремлювати шкірку від м’якоті, рухаючись навколо всього апельсина |
4 | За необхідності, використовуй ніж, щоб допомогти відокремлювати шкірку |
5 | Видаліть окремі шматочки шкірки, якщо вони залишилися |
6 | Апельсин готовий до вживання без шкірки! |
Спочатку потрібно зробити круговий надріз на фрукті за допомогою гострого ножа, не зачепивши при цьому соковиту м’якоть. Відкладіть поки що ніж, озбройтеся звичайною столовою ложкою. Просунувши держак ложки під шкірку, де зроблено надріз, проведіть нею коло, відокремлюючи акуратну м’якоть. Ті самі дії зробіть і з іншою половинкою.1 день тому