Нутрія, або водяний кріт, є однією з найпопулярніших видів м’яса в деяких країнах. Її м’ясо вирізняється ніжністю та ароматом, тому нутрія стала по-справжньому смачним та екзотичним продуктом на кухні. Однак не завжди легко приготувати це м’ясо смачно та соковито. Один зі способів досягти цього – замаринувати нутрію.
Маринад – це суміш спецій, приправ і рідини, яка використовується для надання м’ясу або рибі певного смаку та аромату. Замаринована нутрія стає соковитою, м’якою і набуває насиченого смаку, який неможливо забути.
Особливість нутрії в тому, що вона має досить специфічний запах, який не всім подобається. Тому вибір маринаду є важливим кроком під час приготування нутрії. Багато хто віддає перевагу використанню маринадів з кислими або гострими компонентами, щоб приховати цей запах і надати м’ясу приємнішого й апетитнішого аромату.
Крок | Інгредієнти | Дії |
---|---|---|
1 | Нутрія | Підготувати нутрію для маринування |
2 | Цибуля | Нарізати цибулю кільцями |
3 | Морква | Нарізати моркву кубиками |
4 | Часник | Подрібнити часник |
5 | Соєвий соус | Додати соєвий соус |
6 | Лимонний сік | Додати лимонний сік |
7 | Мед | Додати мед |
8 | Оливкова олія | Додати оливкову олію |
9 | Перець | Посолити та поперчити за смаком |
10 | Зелень | Додати дрібно нарізану зелень |
11 | Маринування | Поставити нутрію в холодильник на кілька годин або на ніч |
Чи потрібно вимочувати м’ясо нутрії перед приготуванням?
Щоб нутрія вийшла по-справжньому смачною, ніжною і чудовою, її потрібно попередньо вимочувати в спеціальному розсолі, а потім у молоці .
Скільки за часом готується нутрія в духовці?
5. Поставте деко в духовку. 180 градусів і годину-півтори .
Як виглядають нутрії?
Зовні нутрія нагадує великого щура. Довжина її тіла до 60 см, хвоста – до 45 см, важить нутрія 5-12 кг. Самці більші за самок. Статура у нутрії важка; голова масивна, з непропорційно маленькими очима і вухами.