Як правильно замаринувати нутрію: найкращі рецепти та поради

Нутрія, або водяний кріт, є однією з найпопулярніших видів м’яса в деяких країнах. Її м’ясо вирізняється ніжністю та ароматом, тому нутрія стала по-справжньому смачним та екзотичним продуктом на кухні. Однак не завжди легко приготувати це м’ясо смачно та соковито. Один зі способів досягти цього – замаринувати нутрію.

Маринад – це суміш спецій, приправ і рідини, яка використовується для надання м’ясу або рибі певного смаку та аромату. Замаринована нутрія стає соковитою, м’якою і набуває насиченого смаку, який неможливо забути.

Особливість нутрії в тому, що вона має досить специфічний запах, який не всім подобається. Тому вибір маринаду є важливим кроком під час приготування нутрії. Багато хто віддає перевагу використанню маринадів з кислими або гострими компонентами, щоб приховати цей запах і надати м’ясу приємнішого й апетитнішого аромату.

КрокІнгредієнтиДії
1НутріяПідготувати нутрію для маринування
2ЦибуляНарізати цибулю кільцями
3МоркваНарізати моркву кубиками
4ЧасникПодрібнити часник
5Соєвий соусДодати соєвий соус
6Лимонний сікДодати лимонний сік
7МедДодати мед
8Оливкова оліяДодати оливкову олію
9ПерецьПосолити та поперчити за смаком
10ЗеленьДодати дрібно нарізану зелень
11МаринуванняПоставити нутрію в холодильник на кілька годин або на ніч

Чи потрібно вимочувати м’ясо нутрії перед приготуванням?

Щоб нутрія вийшла по-справжньому смачною, ніжною і чудовою, її потрібно попередньо вимочувати в спеціальному розсолі, а потім у молоці .

Скільки за часом готується нутрія в духовці?

5. Поставте деко в духовку. 180 градусів і годину-півтори .

Як виглядають нутрії?

Зовні нутрія нагадує великого щура. Довжина її тіла до 60 см, хвоста – до 45 см, важить нутрія 5-12 кг. Самці більші за самок. Статура у нутрії важка; голова масивна, з непропорційно маленькими очима і вухами.