Як правильно загорнути рулет із курки: прості поради та рецепти

Рулет із курки – це елегантна та смачна страва, яка може стати головною прикрасою вашого святкового столу. Він являє собою ніжне куряче філе, загорнуте в різноманітні начинки та запечене в духовці. У цій статті ми розповімо вам про те, як правильно приготувати рулет із курки, щоб він вийшов соковитим, апетитним і привабливим.

Перший крок у приготуванні рулету з курки – це підготовка філе. Необхідно ретельно очистити курячу грудку від шкіри та жирових відкладень. Потім філе потрібно розрізати вздовж, щоб вийшла тонка пластинка. Якщо ви не впевнені у своїх навичках, можна попросити м’ясника зробити це за вас.

Далі необхідно приготувати начинку. Ви можете вибрати будь-які інгредієнти, які вам подобаються – овочі, сири, гриби, зелень. Головне, щоб вони добре поєднувалися один з одним і з курячою грудкою. Змішайте начинку в мисці та рівномірно розподіліть її по поверхні філе. Потім акуратно скрутіть філе в рулет і закріпіть його ниткою або зубочистками. Не забудьте солити і приправити рулет за смаком.

Як правильно загорнути рулет із курки
Інгредієнти:Процес приготування:
  • Філе курки
  • Сіль
  • Перець
  • Цибуля
  • Часник
  • Зелень (петрушка, кріп)
  • Майонез
  • Сир
  1. Філе курки відбити з двох боків, щоб воно було однакової товщини.
  2. Посолити та поперчити філе курки з обох боків.
  3. На філе курки викласти тонким шаром нарізану цибулю і часник.
  4. Посипати зеленню (петрушкою і кропом) по всій поверхні філе курки.
  5. Згорнути філе курки в рулет і закріпити його спеціальними шпажками або ниткою.
  6. Змастити рулет майонезом з усіх боків.
  7. Поставити рулет у духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.
  8. Після 20 хвилин готовності рулету, посипати його зверху тертим сиром.
  9. Готовий рулет із курки нарізати на порційні шматочки і подавати на стіл.

Як зберегти соковитість курки?

Зазвичай у черевце курчати для запікання поміщають лимон, щоб зберегти м’ясо соковитим і ніжним. Але, крім лимона, можна використовувати цілу головку цибулі, невелике яблуко або навіть очищену сиру картоплину.

Чи можна зберігати курячий рулет у морозилці?

Курячий рулет і в’ялене м’ясо. З м’ясних продуктів заморожуванню піддаються лише курячий рулет і різного роду в’ялені продукти: бастурма, сухі ковбаси. Курячий рулет краще відразу після запікання загорнути в харчову плівку і прибрати в морозилку. Потім його можна їсти і через 2-3 тижні.

Як зробити так, щоб курка не була сухою?

Прісне м’ясо після запікання часто дуже сухе, а пережувати його дуже складно. Щоб курка була соковитою, рекомендується опустити її в солону воду на 30 хвилин, а потім витерти серветкою насухо. Тоді сіль просочить кожну клітинку м’яса.