Кава – це невід’ємна частина багатьох ранкових ритуалів і початок дня для багатьох людей. І якщо ви віддаєте перевагу насолоджуватися ароматним і насиченим смаком кави, приготованої в турці на газовій плиті, то вам знадобляться деякі знання та навички. У цій статті ми розповімо вам, як правильно користуватися туркою для приготування кави на газовій плиті.
По-перше, для приготування кави в турці на газовій плиті вам знадобиться сама турка. Вибирайте турку з високоякісного матеріалу, такого як нержавіюча сталь або мідь. Турка має бути досить місткою, щоб у неї помістилася потрібна кількість кави та води. Однак, не обирайте занадто велику турку, оскільки це може вплинути на якість і смак приготованої кави.
По-друге, перед початком приготування кави в турці на газовій плиті, переконайтеся, що ваша газова плита перебуває в справному стані і правильно працює. Підготуйте всі необхідні інгредієнти, включно зі свіжомеленою кавою, водою та за необхідності цукром або іншими добавками. Також приготуйте чисту і суху ложку для перемішування кави.
Крок | Опис |
---|---|
Крок 1 | Виберіть турку правильного розміру залежно від кількості кави, що готується. |
Крок 2 | Налийте в турку потрібну кількість води, враховуючи, що для однієї чашки кави потрібно приблизно 50 мл води. |
Крок 3 | Додайте в турку мелену каву, приблизно 1 чайну ложку на одну чашку кави. |
Крок 4 | Поставте турку на газову плиту з невеликим вогнем. Дайте каві проваритися, але не доводьте до кипіння. |
Крок 5 | Коли кава почне підніматися в турці і злегка закипить, зніміть турку з вогню і дайте їй трохи охолонути. |
Крок 6 | Після охолодження каву можна розлити в чашки і насолоджуватися ароматним напоєм. |
Пропорції для приготування кави в турці 1:10 (якщо чашка об’ємом 250 мл необхідно взяти 25 г меленої кави). Залийте каву водою і поставте турку на вогонь. Слідкуйте що б кава закипіла, але не виходила за краї. Кип’ятіть каву кілька хвилин, потім перелийте вміст у чашку.15 дек. 2021 г.