Як правильно тушкувати помідори: секрети та рецепти

Тушковані помідори – це одна з найпопулярніших страв у світовій кулінарії. Їхній ніжний смак і аромат заворожують і роблять їх чудовим вибором для різних страв. Але як готувати тушковані помідори? У цій статті ми розглянемо кілька простих способів приготування цієї смачної страви.

Перший спосіб – тушкування помідорів на сковороді. Для цього вам знадобляться свіжі помідори, оливкова олія, цибуля, часник, спеції та зелень за смаком. Наріжте помідори кубиками або часточками, цибулю та часник дрібно. Розігрійте пательню з оливковою олією та обсмажте цибулю і часник до золотистого кольору. Потім додайте помідори і спеції, тушкуйте на повільному вогні близько 20-30 хвилин. Подавайте готові тушковані помідори із зеленню та круасанами.

Другий спосіб – тушкування помідорів у духовці. Для цього вам знадобляться помідори, оливкова олія, цибуля, часник, спеції та зелень. Помідори наріжте кубиками або часточками, цибулю і часник дрібно. Покладіть усі інгредієнти в глибоку форму для запікання, додайте спеції та оливкову олію. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку і тушкуйте близько 40-50 хвилин. Готові тушковані помідори можна подавати з рисом або пастою.

СпосібОпис
1Залити помідори окропом
2Покласти помідори в холодну воду
3Поставити помідори в морозильник
4Використати вогнегасник

Як упакувати помідори для пересилання?

Плоди з насінням, щільною м’якоттю і довгим терміном зберігання перевозять у самозбірних картонних ящиках, дерев’яних або пластикових лотках. Для доставки кісточкових овочів і фруктів потрібні міцні ящики з жорсткого картону, дерева або полімерних матеріалів. Ягоди перевозять у картонних лотках із вентиляційними отворами.

Чому смажені помідори корисніші за сирі?

Смажені помідори в чомусь корисніші за свіжі Як і всі термічно оброблені томати. Суть у тому, що в цих овочах міститься природний антиоксидант лікопін, завдяки якому плоди мають апетитний червоний колір.

Чим можна обробити помідори?

Ви можете використовувати для цих цілей Консенто, Превікур Енерджі, Провізор, Ордан та інші засоби протигрибкової дії за інструкцією. Для ранніх томатів краще застосовувати біопрепарати, щоб можна було сміливо їсти овочі через 3-4 дні після обприскування. Добре підійде для цієї мети Фітоспорин-М (1 ч. л.