Минтай – це одна з найпоширеніших рибних порід, яка має ніжне м’ясо та багатий смак. Це чудовий вибір для тих, хто хоче приготувати смачну і корисну страву на сковороді. Тушкування минтая дає змогу зберегти всі корисні речовини цієї риби та надати їй м’якого аромату.
Для початку, необхідно вибрати свіжий минтай. Зверніть увагу на його зовнішній вигляд – риба має бути блискучою, соковитою і без неприємного запаху. Під час купівлі найкраще звернутися до перевірених продавців або рибних ринків, щоб бути впевненим у якості продукту.
Перш ніж приступити до приготування, рибу необхідно очистити від луски і нутрощів. Потім промийте її під холодною водою і висушіть за допомогою паперових рушників. Після цього можна приступати до тушкування.
Для тушкування минтая на сковорідці підійде олія або оливкова олія. Нагрійте сковорідку на середньому вогні та додайте трохи олії. Помістіть рибу на пательню й обсмажуйте з кожного боку до золотистої скоринки. Потім приберіть рибу і викладіть на тарілку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Мінтай | 500 г |
Цибуля | 1 шт |
Морква | 1 шт |
Помідори | 2 шт |
Часник | 2 зубчики |
Оливкова олія | 2 ст. л. |
Сіль | за смаком |
Перець | за смаком |
Зелень | за смаком |
Лимон | за смаком |
Вода | за потребою |
Цукор | за смаком |
Борошно | 2 ст. л. |
Паприка | 1 ч. л. |
Чебрець | за смаком |
Базилік | за смаком |
Лавровий лист | 1 шт |
Вершки | 100 мл |
Скільки за часом потрібно смажити минтай?
Обваляйте шматочки минтая в паніровці та викладіть у сковороду. Простір між рибою заповніть цибулею. Обсмажуйте минтай до золотистої скоринки з кожного боку по 7 хвилин.
Чим поєднується минтай?
Минтай чудово поєднується з овочами, грибами, крупами, а тому смачним варіаціям немає числа.
Яка користь від риби минтай?
Наприклад, у 100 г минтая міститься 100% денної норми йоду, 150% кобальту і 110% хрому. Минтай сприяє зниженню рівня глюкози і холестерину в крові, покращує склад крові, що особливо важливо за анемії, а високий вміст природного йоду допомагає нормалізувати роботу щитовидної залози.