Як правильно та швидко збити крем зі сметани: секрети та поради

Сметанний крем є одним із найпопулярніших і найсмачніших десертів. Він чудово підходить для прикрашання тортів, пирогів, кексів та інших солодощів. Однак, щоб отримати ідеальний крем, необхідно знати правильну техніку його збивання.

Перше, що потрібно пам’ятати, готуючи сметанний крем – це вибір правильної сметани. Для збивання крему найкраще використовувати сметану з жирністю не менше 30%. Це дасть змогу отримати більш пишний і стабільний крем. Якщо сметана занадто рідка, то крем може не вийти досить пишним. Якщо сметана занадто жирна, то крем може стати занадто важким і незручним для нанесення на десерт.

Для збивання сметани найкраще використовувати холодні інструменти та посуд. Добре охолоджена миска і віночок допоможуть отримати більш стабільний крем. Також важливо пам’ятати, що перед збиванням сметани вона має бути добре охолоджена. Це допоможе крему зберегти свою форму і структуру під час збивання.

Як правильно збивати крем зі сметани
ІнгредієнтиКількість
Сметана200 г
Цукор2 ст. л.
Ванільний цукор1 пакетик
Лимонний сік1 ч. л.
Желатин10 г
Вода50 мл
Разом:264 г

Як правильно збити крем зі сметани?

Якщо ви використовуєте міксер, тривалість збивання має бути не більше 5-7 хвилин, щоб уникнути перетворення продукту на масло. Спочатку необхідно збити сметану протягом 2 хв, щоб вона злегка збільшилася в об’ємі та стала густішою. Потім поступово всипайте цукор і збивайте доти, доки не зникнуть крупинки.

Що можна додати в сметанний крем, щоб він загус?

Щоб загустити сметанний крем, можна використовувати додаткові інгредієнти. Одні з найдоступніших і найпростіших варіантів – борошно або крохмаль . Введіть у крем трохи борошна й акуратно, не більше однієї-двох хвилин збивайте міксером. Крохмаль же не потрібно попередньо розбавляти водою – відразу додавайте його в основу.

Яку сметану краще збивати холодну чи теплу?

Ви не охолодили сметану перед збиванням Для приготування крему слід використовувати охолоджений посуд (ємності, віночки, ложки) і, звісно, холодну сметану. Важливо: Не варто доводити сметану до кімнатної температури перед збиванням – оптимальна температура 3-5°C.