Продукти харчування відіграють важливу роль у здоров’ї та благополуччі дітей, особливо під час навчання. Правильне харчування не тільки допомагає дітям бути активними та енергійними в школі, а й сприяє їхньому зростанню та розвитку.
Однак, багато школярів не знають, як правильно приймати продукти в школі. Вони часто пропускають сніданок, їдять неповноцінні перекуси або зовсім не вживають їжу протягом дня. Це може призвести до зниження концентрації, погіршення пам’яті та загального погіршення навчальних результатів.
Щоб допомогти школярам правильно приймати продукти в школі, необхідно дотримуватися кількох простих правил. По-перше, сніданок має бути обов’язковим прийомом їжі перед тим, як йти до школи. Сніданок має бути збалансованим і містити білки, вуглеводи та вітаміни, щоб забезпечити достатню енергію на весь день.
Час | Продукт | Корисність |
---|---|---|
8:00 | Вівсянка на молоці | Багата на клітковину та білок, що дає енергію на ранок |
10:00 | Фруктовий салат | Корисні вітаміни та антиоксиданти для підтримки імунітету |
12:00 | Курячий салат | Білок для м’язів і здоров’я, овочі для вітамінів і мінералів |
14:00 | Молочний коктейль | Кальцій для кісток і зубів, білок для енергії та росту |
16:00 | Горіхи та сухофрукти | Корисні жири та поживні речовини для мозку й організму |
18:00 | Овочевий суп | Вітаміни та мінерали для підтримки здоров’я і травлення |
Як правильно потрібно харчуватися школярам?
Щоденний раціон школяра має містити не менше 15 найменувань продуктів. Протягом тижня – не менше тридцяти. Щодня дітям необхідні овочі, фрукти, м’ясо, молоко і кисломолочні продукти, вершкове масло і рослинні олії, хліб. Раз на 2-3 дні дитині слід давати яйця, сир, кисломолочний сир, рибу.
Скільки прийомів їжі має здійснювати школяр?
Для школярів потрібно 5 прийомів їжі на добу залежно від навантаження, через 4-5 годин. Сніданок має містити достатню кількість харчових речовин і калорій для покриття майбутніх енерговитрат.
Якою має бути перерва між прийомами їжі?
Перерви між прийомами їжі не повинні тривати більше 3-х годин. Якщо їжа не потрапляє в організм довше цього часу, він починає відчувати стрес і відкладати жир про запас. Таким чином, що рідше харчується людина і що довше тривають перерви між прийомами їжі, то більше жиру запасе її організм.