Як правильно приготувати смажену свіжу капусту: покроковий рецепт

Капуста – один із найбільш доступних і корисних овочів, який можна використовувати в різних стравах. Одним зі способів приготування капусти є обсмажування. При цьому овоч набуває неповторного смаку й аромату, залишаючись соковитим і корисним.

Перед тим як приступити до посмажування капусти, необхідно правильно підготувати овоч. Спочатку необхідно зняти верхні шари качана і видалити зовнішнє листя. Потім капусту слід розрізати на половинки та видалити серцевину. Після цього капусту можна нарізати на тонкі смужки або кубики, залежно від уподобань.

Для посмажування капусти можна використовувати олію будь-якого рослинного походження: соняшникову, оливкову або кукурудзяну. У гарячу сковорідку слід додати невелику кількість олії та розігріти її. Потім у сковорідку можна додати нарізану капусту й обсмажувати на середньому вогні, помішуючи, до м’якості та золотистої скоринки.

За бажання можна додати до капусти інші овочі, як-от моркву, цибулю чи перець, щоб надати страві різноманітності та нових смакових ноток. Також можна поекспериментувати з додаванням спецій і соусів, щоб надати капусті більш виразного смаку. Готову посмажену капусту можна подавати як самостійну страву або використовувати як гарнір до м’яса чи риби.

Як можна посмажити свіжу капусту
НазваІнгредієнтиПриготування
Капуста по-корейськи1 качан капусти, 2 моркви, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, сіль, цукор, рослинна олія
  1. Капусту нарізати тонкою соломкою.
  2. Моркву натерти на крупній тертці.
  3. Цибулю нарізати півкільцями, а часник подрібнити.
  4. У сковороді розігріти олію.
  5. Додати цибулю й обсмажити до золотистого кольору.
  6. Додати часник і обсмажити ще 1 хвилину.
  7. Додати моркву і капусту, посолити за смаком і додати цукор.
  8. Смажити на середньому вогні, помішуючи, до м’якості капусти (близько 10-15 хвилин).
Капуста тушкована з м’ясом500 г свіжої капусти, 300 г свинини, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, сіль, перець, рослинна олія
  1. М’ясо нарізати кубиками.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, а часник подрібнити.
  3. У глибокій сковороді розігріти олію.
  4. Додати цибулю й обсмажити до золотистого кольору.
  5. Додати часник і обсмажити ще 1 хвилину.
  6. Додати м’ясо й обсмажити до рум’яності.
  7. Додати капусту і тушкувати на середньому вогні до м’якості (близько 20-30 хвилин).
  8. Посолити і поперчити за смаком.

Чим корисна смажена капуста?

Користь і шкода смаженої капусти Галина Барташевич – лікарка-гастроентерологиня вищої категорії, дитяча гастроентерологиня, дієтологиня, кандидатка наук. Водночас у смаженій капусті міститься вітамін U, який благотворно впливає на стан шлунково-кишкового тракту, і велика кількість клітковини, що нормалізує роботу кишківника.

Чи можна тушкувати капусту в алюмінієвій каструлі?

Алюміній Алюмінієвий посуд одноголосно визнано найшкідливішим для здоров’я. У ньому не рекомендується варити гострі та кислі страви, тушкувати і смажити овочі, кип’ятити молоко. І варити варення – теж, оскільки фрукти містять кислоти, що взаємодіють із металом.

Як тушкована капуста впливає на організм?

У страві є вітамін, який дає змогу людині поповнити запас енергії. Також він позитивно впливає на здоров’я шкіри. У тушкованій капусті багато вітамін у-С, який має багато корисних властивостей. Страва містить клітковину, необхідну для нормального випорожнення і поліпшення роботи кишечника.