Як правильно приготувати шаурму з куркою: секрети та найкращі рецепти

Шаурма – це популярна страва, яка ідеально підходить для перекусу або швидкого обіду. Однак багато людей вважають за краще готувати її вдома, щоб контролювати якість інгредієнтів і зберегти свіжість продуктів. У цій статті ми розповімо вам, як правильно приготувати шаурму з куркою, щоб отримати смачну і ситну страву.

Перший крок у приготуванні шаурми – вибір якісних продуктів. Вам знадобиться свіжа курка, овочі (цибуля, помідори, огірки, капуста тощо), соуси (майонез, кетчуп, соєвий соус та ін.), спеції (куркума, паприка, карі тощо) та, звісно ж, тонкі лаваші або піти.

Другий крок – приготування начинки. Спочатку потрібно нарізати курку на смужки або шматочки, потім обсмажити її на сковороді з додаванням спецій. Додайте овочі та продовжуйте готувати до м’якості. Потім можна додати соуси за смаком і перемішати всі інгредієнти.

Як правильно робити шаурму з куркою
КрокОпис
1Приготувати курку
2Приготувати соус
3Підготувати овочі
4Нарізати лаваш
5Зібрати шаурму

Як правильно робити і загортати шаурму?

Спочатку викладіть м’ясо по центру лаваша поперек, потім закладіть його зверху або по краях овочами. Можна зробити це з двох боків. Акуратно підверніть бічні краї та покладіть їх на начинку. Можна підвернути один край, тоді м’ясо та овочі слід заздалегідь покласти трохи ближче до відкритого краю, але не на самий край.

Як правильно приготувати м’ясо для шаурми?

Для її приготування м’ясо – найчастіше курка або телятина, закріплюються на рожні та нарізаються тонкими пластами залежно від просмаження. Подається шаурма в лаваші, разом із зеленню, овочами та різними соусами і спеціями. В арабських країнах шаурму готують із баранини або іншого м’яса, за винятком свинини.

Яку частину курки краще використовувати для шаурми?

Напівфабрикат виготовляється з курячих грудок і курячого стегна високої якості. Співвідношення грудки і стегна стандартно 50/50, за бажанням клієнта підбирається індивідуально. Заготівля поставляється в охолодженому або замороженому вигляді, обгорнута харчовою плівкою.