Як правильно приготувати самогон із варення: докладна інструкція

Самогон із варення – це алкогольний напій, який можна приготувати вдома за допомогою простих інгредієнтів. На відміну від традиційного самогону, самогон із варення має м’якший і солодший смак. Тому він стає популярним серед любителів домашньої випивки.

Основним інгредієнтом для приготування самогону з варення є варення. Варення можна використовувати будь-яке – від полуничного до вишневого. Важливо вибрати якісне варення без додавання консервантів і штучних барвників.

Для приготування самогону з варення знадобиться ще й дріжджі. Дріжджі активуються під час взаємодії з цукром, що дає змогу отримати алкоголь. Крім того, для приготування самогону з варення знадобиться фруктовий сік, який слугуватиме основою для процесу бродіння.

Як правильно поставити самогон із варення
Крок 1:Виберіть якісне варення
Крок 2:Підготуйте необхідні інгредієнти:
– Варення (500 г)
– Цукор (300 г)
– Вода (1 л)
Крок 3:Змішайте варення, цукор і воду у великій ємності
Крок 4:Встановіть ємність на середній вогонь і доведіть до кипіння
Крок 5:Зменшіть вогонь і продовжуйте варити суміш близько 1 години
Крок 6:Охолодіть суміш до кімнатної температури
Крок 7:Перелийте суміш у скляну пляшку
Крок 8:Встановіть пляшку в прохолодне місце на 2-3 дні для бродіння
Крок 9:Готовий самогон із варення готовий до вживання!

Як довго бродить брага з варення?

Брага буде бродити до шести тижнів. Щоб зробити міцність вищою, коли бродіння буде слабшати – додаємо невелику кількість цукру. Як тільки дріжджі відпрацюють – рукавичка здується, на дні з’явиться осад.

Чи потрібно очищати самогон із варення?

Пити самогон із варення можна відразу ж після перегонки, але краще дати йому відстоятися день-другий. Так смак самогону стане м’якшим і приємнішим. Далі самогон можна додатково очистити вугіллям або іншим способом ; зробити з нього практично будь-яку настоянку.

Скільки потрібно цукру на самогон?

Приблизні пропорції класичної браги такі: на 2 кг цукру – 8 літрів води і 200 гр. пресованих дріжджів (або 40 гр. сухих). З 1 кг цукрового піску виходить приблизно 1,1 л .