Як правильно приготувати прудкий чай: секрети та рекомендації

Прущий чай – це один з найпопулярніших і затребуваних видів чаю. Він має особливий аромат і смак, а також безліч корисних властивостей. Процес приготування прущого чаю вимагає певних навичок і знань, але впоратися з цим завданням зможе кожен, хто бажає насолодитися його унікальним смаком.

Першим кроком у приготуванні пружного чаю є правильний вибір сорту. Основні види прудкого чаю – зелений і чорний. Зелений чай ніжніший і свіжіший, він вважається кориснішим і багатшим на антиоксиданти. Чорний чай має більш насичений смак і аромат, він володіє ефектом бадьорості і низьким вмістом кофеїну.

Далі, необхідно правильно заварювати чай. Для цього потрібен чайник з окропом і чашка або чайник для заварки. Для зеленого чаю рекомендується використовувати воду температурою 70-80 градусів, для чорного чаю – вода не повинна бути гарячою. Кількість чаю залежить від індивідуальних переваг, але в середньому на 200 мл води береться 1 чайна ложка.

Як зробити прудкий чай
КрокОпис
1Закип’ятити воду
2Насипати чай у чайник
3Залити чай гарячою водою
4Дати чаю пропаритися протягом 1-2 хвилин
5Розлити чай по чашках і насолоджуватися

Який чай викликає наркотичний ефект?

Є багато різних думок з цього приводу, але загальний тренд, який пропагують у суспільстві, такий: певний сорт китайського чаю (“Пуер”, “Те Гуань Інь”, “Да Хун Пао”) “вставляє”, “пре”, “штирить”, “розслабляє”, “викликає сп’яніння”, загалом, володіє вираженим наркотичним ефектом.

Який чай дає ефект ейфорії?

Зелений чай має п’янкий ефект. Ейфорія виникає відразу, щойно ви зробите перший ковток правильно завареного зеленого крупнолистового чаю.

Який чай може викликати сп’яніння?

Сьогодні багатьох цікавить ефект від Пуеру. І не просто так. Річ у тім, що китайський чай Пуер містить у собі різні речовини (зокрема алколоїди), які чинять ефективний вплив на нервову систему і діяльність мозку. Тому й виникає відчуття “чайного сп’яніння”.