Виноградний сік – це один із найпопулярніших та найулюбленіших напоїв, особливо у спекотні літні дні. Однак, не всі знають, що існує і такий напій, як “не виноградний сік”. У цій статті ми розберемося, як правильно пишеться ця назва та що вона означає.
Спочатку варто розібратися з граматикою. Словосполучення “не виноградний сік” складається з двох частин: заперечення “не” та іменника “сік”. У цьому випадку, “не” вказує на те, що йдеться про напій, який не є виноградним. Тобто, це може бути сік з інших фруктів, ягід чи овочів.
Важливо зазначити, що в даному випадку словосполучення “не виноградний сік” не є синонімом слова “невиноградний сік”. При використанні префікса “не”, значення змінюється: “не виноградний сік” означає, що це не сік з винограду, в той час як “невиноградний сік” означає, що це сік, який не має жодного відношення до винограду.
Слово | Правильне написання |
---|---|
Не | нэ |
Виноградний | виногра́дний |
Сік | сік |
Як | як |
Пишеться | пишеться |
Правильно | правильно |
Як називається шкірка винограду?
Муст (виноградне сусло) – різновид сусла: вичавлений пресом неосвітлений сік винограду (під час виробництва плодових вин – також і інших фруктів).
Скільки сірки додавати у вино?
Згідно з ДСТУ 32030-2013, масова концентрація загального діоксиду сірки в сухих столових винах і сухих столових виноматеріалах має бути не більш як 200 мг/літр; у напівсухих, напівсолодких і солодких – не більш як 300 мг/літр.
На якому етапі додавати винні дріжджі?
Коли вносити підживлення для дріжджів? Час внесення: після того як відбулося зброджування 30% спочатку наявного цукру. Спосіб внесення: розвести підживлення в бродячому суслі, після чого додати в основний обсяг. При цьому можлива бурхлива реакція (спінювання).