Як правильно їсти устриці: дивовижні способи та секрети

Устриці – це ніжний морський делікатес, який користується популярністю серед гурманів по всьому світу. Однак, незважаючи на свою привабливість, багато людей не знають, як правильно їх їсти. У цій статті ми розглянемо кілька способів приготування та вживання устриць, щоб ви могли насолодитися їхнім смаком і отримати максимум задоволення.

Перший спосіб – це свіжі устриці. Щоб насолодитися їхнім неповторним смаком, достатньо відкрити мушлю і з’їсти м’ясо. Часто устриці подаються з лимонним соком або соусом Міньонетт, який надає їм особливого аромату. Для більшого задоволення, можна додати трохи свіжого перцю або тартарного соусу.

Другий спосіб – це приготування устриць на грилі або на сковороді. Перед тим як готувати устриці, їх слід відкрити і видалити раковини. Потім, устриці можна запекти на грилі або обсмажити на пательні з рослинною олією. Подавайте устриці з соусом Бернез, який додасть їм неповторного смаку та аромату.

Як можна їсти устриці
Спосіб приготуванняОписРецепт
Сирі устриціУстриці можна їсти сирими, вони мають особливий смак і текстуру1. відкрити устрицю спеціальним ножем 2. Відокремити м’ясо устриці від раковини 3. Полити лимонним соком і подавати
Смажені устриціСмажені устриці мають хрустку скоринку та ніжне м’ясо всередині1. Підготувати панірування з яйця та сухарів 2. Обваляти устриці в паніровці 3. Обсмажити на сковороді до золотистого кольору
Устриці на гриліГриль надає устрицям аромату та гарного просмаження1. Підготувати гриль і розігріти його до середньої температури 2. Покласти устриці на гриль і смажити до готовності 3. Подавати з соусом на вибір

Правила вживання устриць досить прості. Відокремивши молюска від стулок спеціальною виделкою, полийте його соком лимона або приготованим соусом. Після, раковину підносять до губ, і вміст висмоктують, ковтаючи не пережовуючи. Вміст, що залишився в раковині, випивають.

Як правильно їсти устриці жувати чи ні?

М’якоть не потрібно жувати, її просто потрібно потримати кілька секунд у роті, щоб насолодитися смаком, і проковтнути. Сік, що залишився в раковині, випивається. Устриці беруть на себе функцію закуски перед обідом, і вони найчастіше вживаються на пару з шампанським або білим сухим вином.

Як їдять устриці сирими чи вареними?

Устриці їдять сирими та вареними. Варять їх усього 1 хвилину. Сирі устриці їдять не розжовуючи, а ковтаючи. На стіл сирі устриці подають зазвичай уже розкритими, використовуючи для розкриття тупий ніж із заокругленим кінчиком.

Як їсти устриці щоб було смачно?

Міцно тримаючи глибоку стулку з устрицею, акуратно проведіть ножем під тілом молюска у напрямку до себе та відокремте м’яз від ніжки, якою він кріпився до раковини. Тепер м’ясо повністю готове до вживання. Подавати молюсків прийнято на льоду з великими шматочками лимона і соусами за смаком.