Устриці – це ніжний морський делікатес, який користується популярністю серед гурманів по всьому світу. Однак, незважаючи на свою привабливість, багато людей не знають, як правильно їх їсти. У цій статті ми розглянемо кілька способів приготування та вживання устриць, щоб ви могли насолодитися їхнім смаком і отримати максимум задоволення.
Перший спосіб – це свіжі устриці. Щоб насолодитися їхнім неповторним смаком, достатньо відкрити мушлю і з’їсти м’ясо. Часто устриці подаються з лимонним соком або соусом Міньонетт, який надає їм особливого аромату. Для більшого задоволення, можна додати трохи свіжого перцю або тартарного соусу.
Другий спосіб – це приготування устриць на грилі або на сковороді. Перед тим як готувати устриці, їх слід відкрити і видалити раковини. Потім, устриці можна запекти на грилі або обсмажити на пательні з рослинною олією. Подавайте устриці з соусом Бернез, який додасть їм неповторного смаку та аромату.
Спосіб приготування | Опис | Рецепт |
---|---|---|
Сирі устриці | Устриці можна їсти сирими, вони мають особливий смак і текстуру | 1. відкрити устрицю спеціальним ножем 2. Відокремити м’ясо устриці від раковини 3. Полити лимонним соком і подавати |
Смажені устриці | Смажені устриці мають хрустку скоринку та ніжне м’ясо всередині | 1. Підготувати панірування з яйця та сухарів 2. Обваляти устриці в паніровці 3. Обсмажити на сковороді до золотистого кольору |
Устриці на грилі | Гриль надає устрицям аромату та гарного просмаження | 1. Підготувати гриль і розігріти його до середньої температури 2. Покласти устриці на гриль і смажити до готовності 3. Подавати з соусом на вибір |
Правила вживання устриць досить прості. Відокремивши молюска від стулок спеціальною виделкою, полийте його соком лимона або приготованим соусом. Після, раковину підносять до губ, і вміст висмоктують, ковтаючи не пережовуючи. Вміст, що залишився в раковині, випивають.