Як правильно їсти фейхоа і скільки?

Фейхоа – це екзотичний фрукт із незвичайним смаком і ароматом, який стає дедалі популярнішим у Росії. Він росте на невеликих деревах і має форму овальної ягоди із зеленою шкіркою. Усередині фейхоа ховається соковита, м’яка м’якоть із кисло-солодким смаком.

Одне з питань, яке цікавить багатьох, – як правильно їсти фейхоа? Як зробити так, щоб вона була максимально смачною і корисною для організму? По-перше, перед вживанням фейхоа слід ретельно промити, щоб видалити бруд і залишки пестицидів. Потім фрукт можна з’їсти цілком, включно зі шкіркою, яка містить велику кількість поживних речовин.

Однак, варто пам’ятати, що фейхоа має високий вміст вітаміну С, тому вживати його у великих кількостях не рекомендується. Дорослим достатньо з’їдати по 2-3 плоди фейхоа на день, щоб отримати необхідну дозу вітаміну C. Дітям же слід обмежитися 1-2 плодами на день. У разі вживання фейхоа у великих кількостях можливі травні розлади та алергічні реакції.

Фейхоа як їсти правильно і скільки
НайменуванняОписКількість
ФейхоаЕкзотичний фрукт, що походить із Південної Америки10 штук

Як їсти фейхоа Зазвичай для приготування плода потрібно зняти з нього шкірку, після чого натерти або нарізати маленькими кубиками. Як окремий фрукт його їдять інакше – шкірку не знімайте, розріжте плід навпіл і їжте м’якоть за допомогою чайної ложечки .25 травня 2021 р.

Чим небезпечний фрукт фейхоа?

З огляду на високий вміст йоду, з’їдати надто багато плодів не варто – надлишок цього мікроелемента для щитоподібної залози так само шкідливий, як і нестача . Симптомами надлишку йоду в організмі можуть бути підвищення нервової збудливості, неспокій, дратівливість, а також аритмія і коливання температури тіла.

Які хвороби лікують фейхоа?

Фейхоа використовують для лікування захворювань щитоподібної залози через високий вміст йоду: 100 грамів свіжих ягід дадуть вам 3000 мкг цієї речовини – у 20 разів більше денної норми. У деяких випадках (як правило, у разі зниження лібідо) фейхоа допомагає налагодити сексуальне життя.

Як потрібно їсти фейхоа зі шкіркою чи без?

Найчастіше фейхоа їдять очищеною, якщо бути точним, вам треба розрізати плід навпіл і ложечкою акуратно дістати м’якоть із кожної частини. Ніякого сушіння, варіння, запікання фейхоа не потребує, їжте її сирою – це і корисно, і смачно.