Яйце – один із найпоширеніших і найкорисніших продуктів харчування. Воно багате на білки, вітаміни та мінерали, і є основою багатьох страв. Одним зі способів використання яйця в кулінарії є його додавання в бульйон. Влити яйце в бульйон може здатися простим завданням, але є кілька важливих моментів, які варто врахувати, щоб отримати ідеальний результат.
Першим кроком під час вливання яйця в бульйон є його поділ на білок і жовток. Це можна зробити кількома способами. Один із найпростіших способів – розбити яйце на краю чашки або миски та перелити жовток із половинки шкаралупи в іншу чашку або миску, залишивши білок у першій. Інший спосіб – використовувати спеціальний прилад, званий яйцеділителем, який дає змогу легко і швидко розділити яйце на білок і жовток.
Після поділу яйця на білок і жовток, наступним кроком є вливання жовтка в бульйон. Жовток можна влити в бульйон цілком, якщо ви хочете отримати яєчний смак і текстуру. Однак, якщо ви віддаєте перевагу більш однорідній страві, можна змішати жовток із невеликою кількістю бульйону або нежирної сметани, а потім влити цю суміш у бульйон, поступово помішуючи. Це допоможе рівномірно розподілити яйце по всьому бульйону й уникнути утворення грудок.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Розбийте яйце в окремій чашці або мисці |
2 | Приготуйте бульйон і доведіть його до кипіння |
3 | За допомогою ложки або вінчика зробіть у бульйоні вихор, щоб створити воронку |
4 | Плавно й акуратно опустіть яйце у воронку |
5 | Зачекайте кілька секунд, щоб яйце зварилося |
6 | Акуратно дістаньте яйце з бульйону за допомогою шумівки або ложки з дірками |
7 | Подавайте яйце разом із бульйоном |
Як додати яйце в суп, щоб воно не згорнулося?
Іноді рецепт супу вимагає використання збитих яєць як згущувача. Можна використовувати як цілі яйця, так і жовтки. Щоб яйця не згорнулися, почніть з того, що влийте в яйця близько ½ склянки гарячого бульйону, енергійно помішуючи під час заливки. Потім додайте яєчну суміш у суп і варіть до загусання.
Чи можна варити яйця в супі?
Нагрійте трохи бульйону місо, прогрійте заздалегідь приготовану локшину удон, додайте трохи зелені, поки вона не зів’яне, і відваріть некруто пару яєць. Якщо ви ніколи раніше не їли яйце некруто в супі, це дуже смачно.
Як додати сире яйце в суп?
Зніміть суп із вогню – тут потрібно бути обережним. Коли поверхня супу стане нерухомою, акуратно вилийте тонкий шар яйця по колу навколо каструлі. Терпляче почекайте, поки яйце приготується і застигне, потім паличками для їжі або ложкою вставте яйце в центр сковорідки, поки не утвориться тонкий тонкий шар яйця.